Kerékpár

Contador hazugságvizsgálatnak is alávetné magát

  • VNA

Csak januárban születik döntés Alberto Contador dopping ügyében - a spanyol kerekes mindenre hajlandó, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) előtt is bizonyítsa ártatlanságát.

Alberto Contador spanyol kerékpáros vesz részt egy sajtótájékoztatón 2011-ben

A napokban jelentette be a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), hogy csak januárra várható ítélet Alberto Contador ügyében. A 2010-es Tour de France alkalmával klenbuterol használatával megbukó, de ártatlanságát azóta is hangoztató spanyol kerekes meghallgatása ugyanakkor már november végén sorra kerül. Contador arra hivatkozott, hogy a tiltott szer egy fertőzött marhahús miatt jutott be a szervezetébe és ezen állítása mellett most is kitart.

A hírek szerint olyan erős a meggyőződése ezügyben, hogy még hazugságvizsgálatnak is alávetheti magát a november 20-24. között esedékes meghallgatáson. Erre utal a spanyol El Pais napilap azon értesülése is, amely szerint a Contador védelmére beidézett 13 tanú egyike az a Louis Rovner, aki a poligráfos vizsgálatok egyik elismert szakértője. A CAS főtitkára, Matthieu Reeb szerint a meghallgatások után még hosszas munkára lesz szükségük a megalapozott döntés meghozatalára, így 6-8 hetes türelmi időt kért az érintettektől.