Magyar válogatott

Juhász Roland szerint most kiderül, hol is tartunk

A magyar válogatott védőjét nem lepte meg Észtország és Törökország nagyarányú veresége az Európa-bajnokság pótselejtezőjében.

Juhász Roland örül, hogy nehezebb ellenféllel játszanak

A pénteki könnyed 5-0-s Liechtenstein elleni győzelem után jóval keményebb ellenfél vár a magyar válogatottra. A mieink kedd este a jövő évi Európa-bajnokság egyik helyszínén, Poznanban játszanak Lengyelország ellen barátságos mérkőzést. Juhász Roland, a magyar válogatott védője szeretné elrontani a lengyelek ünnepét.

"Valóban nem volt nehéz ellenfél a miniállam. Úgy gondolom, a második félidő első tíz percét leszámítva közönségszórakoztató meccset játszottunk. Sajnos a szünet után picit elkényelmesedtünk, de aztán újra felpörögtünk, és szerencsére akik csereként beálltak, azok is hozzátették a magukét. Az nem is vitás, hogy sokkal erősebb az ellenfél. De nincs ezzel baj, én személy szerint is örülök az ilyen mérkőzéseknek, mert ott lehet felmérni igazából, hogy hol is tart a válogatottunk. Teljesen más lesz ez a találkozó, mint a pénteki volt. A hazaiak nyilván ünneplésre készülnek. Az új poznani stadion avatása lesz kedden, s ez talán még jobban feldobja a hazaiakat, de mi szeretnénk egy magyar győzelemmel elrontani a lengyelek ünnepét" - mondta a Magyar Hírlapnak az Anderlecht védője.

Pénteken a világbajnoki selejtezőbeli csoportellenfeleink közül Törökország és Észtország is hazai pályán szenvedett nagyarányú vereséget, ami nem lepte meg az egykori MTK-játékost.

"Engem nem lepett meg egyik eredmény sem, biztos voltam benne, hogy a horvátok jutnak majd tovább a török–horvát párharcból. Kétarcú csapat a török, hazai pályán bárkit legyőzhet, de amint láttuk, csúnyán ki is kaphat. Az észtek súlyos vereségéről nem tudok különösebbet, csak annyit, hogy két kiállítás sújtotta őket, és kettős emberhátrányban már nagyon nehéz eredményesen futballozni. Meg kellene hallgatni Kassai Viktort, aki ezt a pótselejtezőt vezette, és aztán nyilván okosabbak lennénk. Ebben a két párharcban eldőlt a továbbjutás, ezt nem nagy felelőtlenség kijelentenem. Kínos vereség volt mindkettő, mégis úgy vélem, a vb-selejtezőkre ezekből az eredményekből komolyabb következtetést nem szabadna levonni."