Abu-Dzabi Nagydíj

Hamilton nyert Szuper-Alonso előtt - nemzetközi sajtóvisszhangok

  • MTI

A nemzetközi sajtó elsősorban az immár kétszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótájának peches kieséséről és Lewis Hamilton (McLaren) sima győzelméről írt a vasárnapi Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj másnapján.

Nemzetközi sajtóvisszhangok
Abu-Dzsabi Nagydíj
Nagy-Britannia:
The Sun: "Lewis Hamilton végre szárnyra kapott és egészen a győzelemig repült Abu-Dzabiban. Vettel korai kiesése azt jelenti, hogy legfeljebb 12 futamgyőzelemmel zárhatja a szezont, így nem állíthatja be Michael Schumacher 2004-es rekordját, az egy idényben elért 13 GP-diadalt."
The Times: "Hamilton diadalmaskodott, miután Vettelt egy defekt megakadályozta az újabb sikerben."
Daily Mail:"Minden előjel arra mutatott, hogy Vettel ismét rajt-cél győzelmet arat; a remény, hogy beállítsa Michael Schumacher rekordját már a második kanyarban szerte foszlott, a kétszeres világbajnok ugyanis egy defekt miatt kiesett."
Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: "A nagy durranás: Vettel azonnal kiesett, Hamilton győzött és Alonso is tapsot érdemelt. Schumacher hetedik helye több mint jó eredmény."
Corriere dello Sport: "Hamilton nyert Szuper-Alonso előtt."
Spanyolország:
Marca: "Különös, hogy Vettelt a pech épp Abu-Dzabiban érte utol, ahol tavaly világbajnoki címet nyert."
As: "Az Abu-Dzabi Nagydíjon is Sebastian Vettel volt a főszereplő, de ezúttal peches kiesése miatt. Emiatt ő már nem nyerhet egy idényben 13 futamot, mint Michael Schumacher a 2004-es vb-sorozatban. Kár, mert az idei szezonban megérdemelte volna, hogy minden rekordot beállítson vagy megdöntsön."
Franciaország:
Libération: "Vajon Sebastian Vettel megnyerte-e volna az idei szezon utolsó előtti versenyét is, ha nem csúszik ki az első néhány méteren? Erre a kérdésre nagy örömében Lewis Hamilton sem tudott válaszolni. A brit beérte azzal Abu-Dzabiban, hogy meg tudta tartani a McLarenje és Fernando Alonso Ferrarija közötti távolságot."
Le Figaro: "Lewis Hamilton nyerte meg az év utolsó előtti Forma-1-es versenyét. De az idei 14. pole pozícióját begyűjtő Sebastian Vettel szombaton az egy szezonban szerzett rajtelsőségek tekintetében beállította Nigel Mansell 1992-es rekordját."