Nemzetközi foci

Guardiola Bresciában nézte meg Vass Ádámot

A válogatott mérkőzések miatti szünetben Josep Guardiola időt szakított arra, hogy ellátogasson egykori csapatának mérkőzésére.

Pep Guardiola A most 40 éves szakember aktív korában 11 barcelonai év után a 2001/2002-es szezonban az akkor az olasz élvonalbeli Breasciához szerződött, majd egy év római kitérő után 2003-ban visszatért lombardiai csapathoz. Mivel a nemzeti csapatok mérkőzései miatt szünetel a spanyol élvonal, vasárnap Guardiola elutazott egykori csapatának mérkőzésére, ahol szomorúan vehette tudomásul, hogy Vass Ádámék odahaza 1-0-ra kikaptak az Ascolitól. Feczsesin Róbertre a magyar válogatottnál számítanak, így ő nem lépett pályára, míg a kápolnásnyéki védekező középpályás a 60. percben állt be.

A katalán tréner a találkozó után a bresciaoggi.it-nek beszélt az érzéseiről. "Bresciában úgy érzem magam, mint ha otthon lennék" - mondta, majd egy kis szakmázásba is belement. "A Brescia fiataljai érdekesek és ígéretesek". Azt nem tudni, hogy az olaszok magyar légiósáról milyen véleményen van a Barcelona sztáredzője...