London 2012

Éremesélyek olimpikonokat támogat az E.ON

  • MTI

Hat magyar olimpikon, Mészáros Anett cselgáncsozó, Jakabos Zsuzsanna úszó, Marosi Ádám öttusázó, Berki Krisztián tornász, Boczkó Gábor vívó és Gyurta Dániel úszó részesül az E.ON Hungária Zrt. kiemelt támogatásában a jövő évi londoni olimpiára való felkészülés részeként.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és az energetikai vállalat hétfői közös sajtótájékoztatóján elhangzott: az egyszeri anyagi segítség - amelynek nagyságát nem árulták el - mellett a cég a lehetőségeihez mérten mindenben igyekszik támogatni az E.ON Olimpia Csapat tagjait.

"Számításaink szerint 20-21 sportág magyar versenyzői lesznek ott Londonban, vannak aranyéremre esélyes sportolóink, és jó esélyünk van arra, hogy a nemzetek rangsorában az első húszban zárjunk" - mondta Molnár Zoltán,a  MOB főtitkára.

Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy a vállalat volt a MOB első gyémántfokozatú főtámogatója, s hozzátette: biztos abban, hogy a hat kiemelt támogatott sportoló komoly sikereket ér majd el az ötkarikás játékokon.

"Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy mi eddig is mindent elkövettünk a kvóta megszerzéséért, az E.ON pedig mindenben segített minket" - fogalmazott a lólengés kétszeres világbajnoka, Berki Krisztián.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a MOB és az E.ON főtámogatója lesz a Médiaunió Alapítvány 2012-es, társadalmi célú, a Sport mindenkié elnevezésű kampányának.

"A sport különböző ágait és rétegeit szeretnénk a kampány keretein belül megmutatni, értékeit hangsúlyozni. Ezzel is bizonyítva, hogy a sport és a mozgás öröme mindenkié" - mondta Schmidt Mária, az alapítvány kuratóriumának elnöke.