Magyar válogatott

Egervári két évet ad, hogy megtalálják Király utódját

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a rutinos portás utódjának megtalálása egy hosszabb folyamat, melyben főszerepet kaphat maga az előd is.

A kapusposzt bizalmi poszt, különösen egy válogatottnál. A magyar csapat első számú hálóőre hosszú évek óta Király Gábor, aki a kisebb-nagyobb megszakításokat leszámítva állandó tagja a mindenkori nemzeti alakulatnak. A szombathelyi kötődésű Király azonban már 36. életévét tölti, és noha a kapusoknál ez még nem számít túl soknak, az mindenki számára nyilvánvaló, hogy válogatottunknak előbb-utóbb egy megfelelő utódról gondoskodnia kell.

Király Gábor a kapitány szerint stabilitást ad a válogatottnak

Egervári Sándor szövetségi kapitány is tudja, hogy ez nem megy egyik-napról a másikra, ezért egy kétéves koncepciót fogalmazott meg a válogatottnál.

A Liechtenstein elleni, 5-0-ra megnyert találkozó hajrájában a kapitány lecserélte a fiatal Bogdán Ádámot, és a helyére beküldte a 85. fellépését is elkönyvelő Királyt. A lépés sokak számára kissé érthetetlennek tűnt, de a szakember eloszlatta a kételyeket. "A Király-Bogdán csere egy előre megbeszélt dolog volt. A fiatal kapusok beépítése a csapatba a következő két év egyik legfőbb feladata lesz a válogatottnál, melyben főszerepet kap természetesen Király Gábor is. Az ő hozzáállása, jelenléte segíthet a fiataloknak" - mondta a liechtensteini mérkőzés után Egervári Sándor. Király egyébként azon a mérkőzésen beérte Puskás Ferencet a válogatottsági örökrangsorban, a keddi, lengyelek elleni összecsapáson pedig a legendás "kollégát", Grosics Gyulát érheti utol. Az előzetesen megjelentek szerint a magyar kapuban hasonló lehet a felállás, mint pénteken Budapesten volt, vagyis kezdőként a Bolton légiósa játszhat, majd néhány perc erejéig a rekordokra törő Király következhet.