Diósgyőr

Benczés Miklós nemet mondott Egervári Sándornak

A DVTK vezetőedzője nem tartott a magyar válogatottal Lengyelországba, hanem inkább a csapatával maradt a szerdai Ligakupa-meccs előtt.

Benczés Miklós nemet mondott

Öt tétmérkőzés vár még az idén a DVTK csapatára, ezért a vezetőedző, Benczés Miklós nem fogadta el Egervári Sándor invitálását a Lengyelország elleni idegenbeli válogatott-meccsre.

“Az a nem mindennapi megtiszteltetés ért a napokban, hogy Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meghívott az együttes keddi, Lengyelország elleni találkozójára. Azonban sajnos nem fogadhattam el a meghívást, így személyesen nem lehetek ott a jövő évi Eb egyik házigazdája elleni meccsen, ugyanis a klubvezetéssel közösen úgy döntöttünk, hogy mivel nagyon fontos találkozók várnak ránk a következő hetekben, nem biztos, hogy jót tenne a csapatnak, hogy ha csak napokra is, de nem lennék velük.” - nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője a boon.hu-nak. - “Azt hiszem ezzel maximálisan válaszoltam arra is, hogy mennyire fontos a szerdai, Debrecen elleni Ligakupa meccs.”

A szakember azt sem tagadja, hogy a hétvégi ZTE elleni bajnoki helyett a szurkolók már a Ferencváros elleni csatáról beszélnek.

“Nem lesz könnyű kirándulás a zalai – több okból sem. Egyrészt a Diósgyőrben elkezdődött pályaépítések miatt nem túl praktikus körülmények között készülhetünk, másrészt kisebb nagyobb sérülések is sújtják a csapatot… A tabella nem gondolom, hogy mérvadó, hiszen a ZTE egyre inkább kezd összeállni, az utóbbi időben több szoros meccset is játszottak, ám mi természetesen azon leszünk, hogy ne ellenünk húzzák be az első sikerüket! A Fradit senkinek nem kell bemutatnunk az öltözőben sem, hiszen ősszel kilenc emberrel pontot raboltunk az Üllői útról.” – vélekedett a szakember. “Persze nem csapjuk be magunkat: ha nem is az öltözőben, de az egész városban már mindenki hetek óta a Ferencváros elleni találkozóról beszél!”