Férfi vízilabda

Beledöglöttünk a medencébe, de megérte - reakciók a szegedi kupagyőzelem után

Fennállása során első alkalommal nyerte meg a magyar kupát a Szeged Beton férfi pólócsapata. Vincze Balázs alakulata 9–8-ra nyert a fővárosban megrendezett döntőben a Honvéd ellen.

Vincze Balázs első kupáját nyert edzőként - Fotó: MTI

A kupagyőztes együttest 200 szurkoló várta, ünnepelte a szegedi városháza előtt. Botka László polgármester emlékplakettet nyújtott át a gárda minden tagjának. A játékosok egyperces néma főhajtással emlékeztek a Szeged Beton VE volt elnökére, Körtvélyessy Péterre. A hősök az ünneplést a Kárász utcai Corso Caféban folytatták.

A szegedi pólósok nyilatkozatait a Délmagyar című lap idézte az aranyérem megszerzése után.

Vincze Balázs (vezetőedző): "A bajnokságban és a BL-ben eddig csak részsikereket értünk el, viszont a magyar kupában feltettük az i-re a pontot, amivel minden szegedinek örömet szereztünk. Edzőként régóta vártam ilyen sikerre, köszönöm mindenkinek, aki ebben segített."

Baksa László: "Köszönöm a családomnak, a csapattársaimnak, edzőmnek, a vezetőknek, de leginkább a nyáron elhunyt szeretett elnökünknek, Körtvélyessy Péternek."

Török Béla: "Beledöglöttünk a medencébe, de megérte. Elmondhatatlanul boldog vagyok!"

Turzai Gábor: "Életem legnagyobb sikere ez, és ez még csak a kezdet."

Varga Péter: "Nagyon boldog vagyok, végig hittem a sikerünkben. A LEN-kupa két évvel ezelőtti megnyerése után ismét történelmet írtunk. Köszönet Körtvélyessy Péternek és a szurkolóknak."

Joseph Kayes: "Szerencsésnek mondhatom magam azért, mert a Rijeka elleni BL-selejtező után megint győztes találatot szerezhettem. Nagyon boldog vagyok."

Kiss Csaba: "Ez a harmadik magyarkupa-győzelmem, de számomra természetesen ez a legkedvesebb. Szenzációsak voltak a szegedi és a szentesi drukkerek. Körtvélyessy Péter emlékének ajánlom a diadalunkat."

Hegedüs Gábor: "Óriási élmény, hogy részese lehettem a Szeged első magyarkupa-sikerének!"

Aljosa Kunac: "A sírból hoztuk vissza a mérkőzést. A legjobb helyre került a magyar kupa."

Molnár Tamás: "Nagyon sok mindent nyertem már életemben, de fantasztikus érzés, hogy részese lehettem a Szeged történelme egyik legnagyobb sikerének, amit én is Körtvélyessy Péternek ajánlok."

Juhász Zsolt: "A boldogságtól ordítani tudnék! Ha nem lett volna Körtvélyessy Péter, most nem ünnepelhetnénk."

Aaron Younger: "Csoda, amit 3–6 után műveltünk! Fantasztikus csapatunk van."

Somogyi Balázs: "Ezért jöttünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra!"

Bálint Gergő: "Méltó befejezése volt ez a mérkőzés a magyar kupának. Soha nem feledem."

Lehmann István: "Fantasztikusan küzdöttek a fiúk. Kicsit rossz volt kívülről megélni a csodás kupasikert, de edzőm, Vincze Balázs azt mondta, a következőn már én is ott leszek."