Bundabotrány

A Vasas játékosára vallott az őrizetbe vett A. Attila

A Blikk információja szerint a Központi Nyomozó Főügyészég a Nemzeti Nyomozó Irodával együttműködve S. Lászlót, a Vasas futballistáját és H. Gábort gyanúsítja azzal, hogy manipulálni akarta a 2009. áprilisában lejátszott Honvéd–Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntő visszavágójának az eredményét.

S. László is gyanúba keveredett a bundabotrányban

A két játékos a szombaton őrizetbe vett A. Attila (31) vallomása után került a nyomozók látókörébe.
S. László a tizenharmadik gyanúsítottja a magyar bundabotránynak. Ahogy arról írtunk, A. Attilát a szombati Győr II–Kozármisleny NB II-es mérkőzés után az öltözőfolyosón állították elő. A játékos vasárnap részletes beismerő vallomást tett, elmondta, hogy az MK elődöntő előtt kapcsolatba lépett és megállapodott a német bundabotrány központi figurájával.

Megállapodásuk arról szólt, hogy az akkor a Siófokban játszó labdarúgó, több társa - S. László és H. Gábor - segítségével külföldi bűntársai által tervezett fogadásnak megfelelően befolyásolja a mérkőzés eredményét. A játékosok 15-20 ezer eurót (4,7-6,3 millió forintot) kaptak volna. A túl nagy kockázat miatt azonban a németországi szervezők nem tették meg fogadásaikat.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy H. Gábort - aki már eddig is gyanúsítottja volt az ügynek - júniusban egyszer már előzetes letartóztatásba helyezték, de akkor a Fővárosi Bíróság úgy ítélte meg, hogy elegendő vele szemben a lakhelyelhagyási tilalom. A korábbi futballista mostani őrizetbe vételére azért volt szükség, mert újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja merült fel vele szemben. Fazekas hozzátette, S. Lászlót ugyancsak azért állították elő, mert bűncselekmény gyanúja merült fel vele szemben. A szóvivő azt mondta, további információkkal később tud szolgálni.