Felkészülés

A brazilok tartalékosan is simán verték Egyiptomot

Gabon után újabb afrikai országgal játszott barátságos mérkőzést a brazil nemzeti válogatott, mely több, Európában futballozó sztárját nélkülözve is könnyedén győzte le Egyiptom legjobbjait.

Thiago Silva megfékezte az egyiptomiakat
Az ötszörös világbajnok 2 és fél millió dollárt kapott azért, hogy amolyan bemutató jelleggel megmérkőzzön a fekete kontinens egyik élcsapatával. A Katarban megrendezett találkozóra Mano Menezes szövetségi kapitány igen felforgatott csapatot küldött a pályára, a selecao legnagyobb sztárjai ezúttal nem húzhatták magukra a címeres mezt.

Persze a két ország csapatának lehetőségei miatt a brazil "B-csapat" is fölényben futballozott végig a találkozón, és ezt félidőnkét egy-egy góllal nyomatékosította is. Az első játékrész hajrájában a Valenciában profiskodó Jonas a portói Hulk baloldali beadását mintegy fél méterről pofozta a kapuba, a fordulás után pedig ismét ő tudott eredményes lenni. Egy bal oldali szabadrúgás után Bruno César fejesét még védeni tudta El-Senavi kapus, de a kipattanóra a valenciai csatár érkezett leghamarabb, így megszerezte csapata és önmaga második gólját.

Ezután már csak formalitás volt a találkozó, a 86. percben Kléber még fejelt egy kapufát, a másik oldalon pedig a 179 válogatottbeli fellépését ünneplő Ahmed Hasszan tesztelte Diego Alvest.

Jonas első gólja:


Jonas második gólja

Felkészülési mérkőzés
BRAZÍLIA-EGYIPTOM 2-0 (1-0)
Katar, Doha, vezette: Banjar Al Dosari (katari).
Brazília: Diego Alves - Daniel Alves, T. Silva, Luíz, Alex Sandro - Hernanes, L. Leiva, Fernandinho (Elias, 75.), B. César (Willian, 74.) - Hulk (Dudu, 84.), Jonas (Kléber, 81.). Szövetségi kapitány: Mano Menezes.
Egyiptom: El-Senavi - Gomaa (Okka, 86.), Fati, Hegazi, El Mohamadi - Naszef, Gali (Szalah, 46.), Abd Rabo (A. Hassan, 73.), Razek (El-Szaed, 76.) - Motab (El-Gabbasz, 64.), Zidan (Szoleman, 46.). Szövetségi kapitány: Bob Bradley.
Gólszerző: Jonas (39., 59.)
Sárga lap: Goma (30.)