Arsenal

Wenger hazaparancsolta a válogatottól van Persie-t

Az Arsenal menedzsere szombaton visszarendelte klubjához Robin van Persie-t, miután egyeztetett a holland válogatott szövetségi kapitányával.

Robin van Persie, a holland válogatott támadójaHollandia pénteken Svájccal játszott barátságos mérkőzést Amszterdamban, a találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget. Van Persie végig a pályán volt, de kedden, Németország ellen már a keretben sem lesz, szombaton visszatért az Arsenalhoz.

"Arsene megkérdezte, hogy melyik találkozóról tudnám nélkülözni Robint. Megbeszéltük a dolgot, és arra jutottunk, hogy pénteken szerepeltetem őt, azután pedig visszatér a klubjához" - idézte Bert van Marwijk kapitányt a The Sunday Mirror.

A csatár visszatérésének nem sérülés az oka, de Wenger épp azért kérte mellőzését, hogy ezt elkerülje. A Premier League gólkirályjelöltjének játékán látszott, hogy ki van merülve, 21 mérkőzésen lépett pályára az idényben, többször, mint bármelyik másik játékos a narancsmezeseknél. Két évvel ezelőtt az Olaszország elleni barátságos találkozón van Persie-nek elszakadt a bokaszalagja, és az Ágyúsok azzal vádolták a holland szövetséget, hogy nem megfelelően kezelték a futballistát.