Spanyol válogatott

Sok pozitív dolgot láttam a játékunkban - Del Bosque

Az Európa- és világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett szombaton az angoloktól a Wembleyben rendezett barátságos találkozón. Vicente Del Bosque, a vendégek szövetségi kapitánya kissé csalódott az eredmény miatt, de játékosai hozzáállásával meg volt elégedve.

Az Európa-és világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett szombaton az angoloktól a Wembleyben rendezett barátságos találkozón
"Kissé dühös
vagyok , amiért nem tudtunk nyerni, ugyanakkor elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával. Sok pozitív dolgot fedeztem fel a mutatott teljesítményünkben. Tetszett a hozzáállásunk, 90 percig mi irányítottuk a játékot, nem engedtük kijönni a saját térfelükről az angolokat. Sajnos a gólhelyzeteinket nem tudtuk kihasználni - mondta Del Bosque. - Összességében mindenkivel elégedett vagyok. Jordi Alba bizonyított a védelemben, a középpályán is bevethető, és remekül csatlakozott a támadásokhoz. Egyértelműen a jövő egyik kulcsembere lehet" - dicsérte a Valencia 22 éves futballistáját a kapitány.

A 89. percben két ziccert is elhibázó Cesc Fabregas érthetően csalódott volt a lefújás után. "Nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert volt két tiszta gólhelyzetem. Az elsőnél bal lábbal lőttem el a labdát, ezért nem ment be, de gyorsan kellett döntenem. Jól futballoztunk, jóval többet birtokoltuk a  labdát, csak épp a gól hiányzott a játékunkból, ezért maradt bennem tüske. Gratulálok az angoloknak, nagyszerűen játszottak ők is."

A spanyolok selejtezőcsoportjukat százszázalékos teljesítménnyel, nyolc győzelemmel, 26-6-os gólkülönbséggel nyerték meg, de felkészülési mérkőzéseken nem brillíroznak, az elmúlt egy évben 9 összecsapásból négyet elveszítettek, négyszer győztek, egy döntetlen mellett. Ráadásul kikaptak Portugáliától (4-0), Olaszországtól (2-1) és Angliától (1-0), amely csapatok a lengyel-ukrán kontinenstornán is harcban lehetnek az aranyéremért.

A mérkőzésen egyébként Iker Casillas beállította Andoni Zubizarreta válogatottsági rekordját, 126. alkalommal viselte hazája mezét a még mindig csak 30 éves kapus, aki tizenegy évvel debütálása után érte el ezt a számot, 2000. június 3-án Göteborgban, a svédek elleni barátságos meccsen védte először a Selección hálóját.