Forma-1

Räikkönen 2013-tól Mark Webbert válthatja a Red Bullnál

Finn sajtóértesülés szerint Kimi Räikkönen mégsem a Williams istállónál tér vissza 2012-ben a Száguldó Cirkuszba, hanem a Toro Rosso csapat pilótájaként, majd 2013-ban Mark Webbert váltja a Red Bullnál.

Finn sajtóértesülés szerint Kimi Räikkönen mégsem a Williams istállónál tér vissza 2012-ben az F1-be hanem a Toro Rosso csapat pilótájaként, majd 2013-ban Mark Webbert váltja a Red Bullnál.A finn MTV3 csatorna szerint a pletyka nem teljesen alaptalan, a 32 éves pilóta jó viszonyt ápol a Toro Rosso vezetőivel, és 2010-ben a Red Bull által szponzorált Citroennel versenyzett a WRC sorozatban, valamint a Red Bull továbbra is Räikkönen személyes szponzora a WRC-ben. A Red Bull szívesen alkalmazná a finnt 2013-tól Mark Webber utódjaként, ennek a váltásnak lenne az előzménye egy év az osztrákok fiókcsapatánál.

A Toro Rosso idén Jaime Alguersuarit és Sebastien Buemit alkalmazza, a jövő évi ülésekre mellettük Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne (tesztpilóta) is pályázik, de nem lehetetlen, hogy egy nagyágyúval vág neki a következő idénynek az istálló.

2007 világbajnokának visszatérése már régóta téma az F1 világában, a Williams vezetői és maga Räikkönen is megerősítették a tárgyalásokat. Másfél hete éppen az MTV3 tévécsatorna szellőztette meg, hogy az Abu-Dzabi Nagydíjon aláírják a szerződést.