Abu-Dzabi Nagydíj

Bízom benne, hogy egy ígéretes jövő kezdődött el - Hamilton

A McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton nyerte vasárnap a Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíjat. Hamilton mögött a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) lett a második, a harmadik helyen pedig a győztes csapattársa, a szintén brit Jenson Button végzett. Hamilton, aki idei harmadik futamgyőzelmét szerezte meg a Yas Marina pályán, születésnapos édesanyjának ajánlotta a sikert.

"Ezen a hétvégén van édesanyám születésnapja, neki ajánlom ezt a győzelmet. Fantasztikus érzés, életem egyik legjobb futama volt a mai, ezt mondogattam magamnak, amikor a célegyenesben lelassítottam. Nagyon boldog vagyok, hogy újra felállhattam a dobogó legfelső fokára" – nyilatkozta a futam után Lewis Hamilton.

"Bízom benne, hogy itt egy ígéretes jövő kezdődött el, igyekszem megtartani a lendületet a Brazil Nagydíjig, de az a legfontosabb, hogy az összpontosítást ne veszítsem el" – tette hozzá a Kínai és a Német Nagydíj után az idén a harmadik futamgyőzelmét arató brit pilóta.

"Nekem is fantasztikus futamom volt, sikerült jól elkapnom a rajtot. Mivel Sebastian kiesett, ajándékba kaptam a második helyet, aztán sikerült megtartanom a 3-5 másodperces különbséget Lewisszal szemben. Utolértem őt, de valamelyik HRT akadályozott, de ha meg is tudtam volna előzni őt, az utolsó etapban sokkal jobb volt a McLaren" – értékelte versenyét a második helyezett Fernando Alonso.

"A 13. körtől kezdve gyakorlatilag nem volt KERS-em, nem volt könnyű, így kellett magam mögött tartanom Massát és Webbert. A gyorsításnál és a lassításnál is problémáim voltak, sosem voltam benne biztos, hogy be tudom-e venni a következő kanyart. Úgy gondolom, hogy elégedett lehetek a harmadik helyezéssel" – mondta a dobogó legalsó fokára felálló Jenson Button.