EURO 2012

Mi vagyunk az esélyesek, ez a csapat bárkivel felveszi a versenyt - Ronaldo

A négy pótselejtezős párharc közül a bosnyák-portugálon még minden nyitott, a keddi lisszaboni visszavágón döntik el a felek a továbbjutást. Cristiano Ronaldo, a luzitánok legnagyobb sztárja úgy véli, ők ez esélyesek, és ezt nem kell titkolniuk. A mérkőzés hajrájában két nagy gólhelyzetet is elszalasztó Vedad Ibisevic önmagát is kárhoztatja, de úgy véli, hogy eljött a bosnyák labdarúgás nagy pillanata.

Cristiano Ronaldo, a luzitánok legnagyobb sztárja úgy véli, ők ez esélyesek a bosnyákok ellen, és ezt nem kell titkolniuk."Ugyanilyen kemény harcra számítunk a keddi visszavágón. Természetesen jobb körülmények között játszunk, a szurkolók mögöttünk állnak, de hasonlóan nehéz mérkőzés lesz - nyilatkozta a mérkőzés után a portugál csillag. - Ma jól teljesítettünk idegenben, és hazai pályán vívhatjuk ki a továbbjutást."

"Remekül játszottunk, négy nagy gólhelyzetünk is volt, míg ellenfelünknek csak egy. Úgy vélem, ki kell mondanunk, hogy mi vagyunk az esélyesek, ez a csapat bárkivel felveszi a versenyt a világon. De nem csak beszélnünk kell erről, hanem ezt bebizonyítanunk a pályán" - tette hozzá a Real Madrid támadója.

A bosnyákok részéről Vedad Ibisevic magát okolta a nagy lehetőség elszalasztásáért, joggal. Ronaldo ugyan csak egy gólhelyzetet tulajdonított a délszlávoknak, valójában a Hoffenheim csatára két ziccert is elhibázott a hajrában. "Megvolt az esélyem, de a labda rosszul pattant. Egy gól nagyon sokat jelentett volna számunkra, de a döntetlennel is elégedettek lehetünk, igazságos eredmény született."

Nem véletlen, hogy Ronaldo utalt arra, hogy jobb körülmények várhatóak a lisszaboni Luz Stadionban, Zenicában meggyűlt a játékosok, főleg a portugálok baja a "szántóföldre" hajazó talajjal, amely nagymértékben rányomta a bélyegét a színvonalra.

"Lisszabonban teljesen más lesz a légkör, de biztos vagyok benne, hogy sok szurkoló elkísér minket, továbbra is megvan az esélyünk az Eb-szereplés kivívására. Eljött a mi generációnk ideje, hogy egy nagy tornán is megmutassuk magunkat, és őszintén remélem, hogy elérjük a célunkat."

"Ahogyan az várható volt, Lisszabonra maradt a döntés. Titokban reméltük, hogy nyerni tudunk, de a döntetlennel teljesen elégedettek lehetünk. Megmutattuk, hogy Portugáliában is foggal-körömmel fogunk harcolni a továbbjutásért" - vélekedett a Lazio középpályása, Senad Lulic.

A visszavágót kedden 22 órától rendezik Lisszabonban.

EURO 2012
Pótselejtező, első mérkőzés:
Bosznia-Hercegovina-Portugália 0-0
enad Lulić