Angol válogatott

Terry nem játszik a spanyok ellen, Lampard lesz a kapitány

Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány úgy döntött, nem játszatja John Terryt a szombati, Spanyolország elleni barátságos mérkőzésen. A csapatkapitány ellen az FA és a rendőrség is vizsgálódik állítólagos rasszista kijelentései miatt.

Terry nem játszik a spanyok ellen, Lampard lesz a kapitányTerry, a Chelsea és a nemzeti csapat kapitánya október 23-án, a Queens Park Rangers elleni mérkőzésen keveredett szóváltásba az ellenfél védőjével, Anton Ferdinaddal, utóbbi szerint rasszista kifejezésekkel sértegette őt Terry. A ügyben az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) és a rendőrség is vizsgálatot indított. A botrány miatt Capello kihagyja a spanyolok elleni kezdőcsapatból a 30 éves középső védőt, a karszalagot klubtársa, Frank Lampard viseli a Wembleyben.

Terry kedden, Svédország ellen már a pályán lesz, és ő vezeti ki a gyepre a válogatottat Capello tájékoztatása szerint. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy az Európa- és világbajnok Selección ellen is kap néhány percet. "Ott lesz Svédország ellen a pályán, a spanyolok ellen a padon kezd. Hat cserét neveztünk, a mérkőzés során döntök majd arról, ki szerepelhet közülük" - mondta a szövetségi kapitány.

"Számomra John ártatlan mindaddig, amíg be nem bizonyítják ennek ellenkezőjét. Erről többet most nem tudok mondani" - tett hozzá Capello.

Lampard első alkalommal vezetheti ki kapitányként a Háromoroszlánosokat a Wembley gyepére. "Ez lesz a legbüszkébb pillanat a válogatott karrieremben" - nyilatkozta a Chelsea középpályása.