Magyar Kupa

Sínen vagyunk, győzelmekkel szeretnénk a téli szünetre menni - Détári Lajos

A pályafutását Békéscsabán kezdő Balog Zoltán nehéz összecsapásra számít az Előre ellen, Pozsár Gábor szerint óriási dolog a Ferencváros ellen szerepelni.

A Ferencváros ellenfele a Magyar Kupa következő körében az NB II Keleti csoportjának második helyén álló Békéscsaba 1912 Előre SE lesz. A zöld-fehéreknek csak az elfogadható, ha továbbmennek, mivel ezen a sorozaton keresztül tudják csak kivívni a nemzetközi kupaszereplés jogát.

"Ismerem a Békéscsabát - mondta Détári Lajos, aki az NB II-es Vecsési FC-t irányítva az idei szezonban, megfordult már a Kórház utcában. - Agresszív együttesről van szó, minden tiszteletem a békéscsabaiaké, nem lehet őket lebecsülni, de egy alacsonyabb osztályú csapat ellen tovább kell mennie a Ferencvárosnak. Ugyan a labdarúgásban, főleg egy mérkőzésen sok minden megtörténhet - ahogy azt bizonyították a Vasas ellen is -, az oda-visszavágós rendszerben természetesen azt várom, hogy mi leszünk ott a nyolc között."

Détári szerint kötelező továbbjutniuk

Détári Lajos a beol.hu-nak elmondta, győzelmekkel szeretne szünetre vonulni a fővárosi alakulat.

"A csapat vasárnap együtt vacsorázott, ott figyeltük, ki lesz a következő ellenfelünk. Összességében azt mondom, kedvezett a sorsolás, mert ha azt nézem, kaphattunk volna egy élvonalbeli gárdát is. A cél persze az, hogy minél tovább tartson számunkra a Magyar Kupa, de a további sorsolás kiszámíthatatlan. Megindult az együttes fölfelé az NB I-es tabellán, sínen vagyunk, annak ellenére, hogy még mindig nem túl rózsás a helyzet. Győzelmekkel szeretnénk a téli szünetre menni, a békéscsabai előtt még a Kaposvár és a Diósgyőr elleni meccsre koncentrálunk."

Pozsár Gábor, a békéscsabaiak csapatkapitánya örült annak, hogy a Ferencváros ellen léphet pályára.

"Örültem a Ferencvárosnak, Magyarország legnépszerűbb csapata, ellenük szerepelni óriási dolog. Jó eredményt szeretnénk elérni, hazai pályán olyat, hogy azért legyen sanszunk a visszavágón is. Úgy gondolom, egy gól nem lesz elég a győzelemhez. Pölöskeyre nagyon kell figyelni, megtalálta a góllövő cipőt, a Fradi egységes csapatnak tűnik mostanában" - jegyezte meg a gólerős támadó.

Balog Zoltán, a IX. kerületiek védője számára különösen izgalmas lehet az összecsapás, hiszen ő pályafutását az Előrében kezdte.

"Biztos nehéz mérkőzés lesz, de mi vagyunk az esélyesebbek - szögezte le a 33 éves bekk. - Pozitív, hogy már négy mérkőzés óta veretlenek vagyunk, illetve, hogy három meccse nem is kaptunk gólt. Összeállt a csapat, a szakmai stáb is megtalálta azt a szerkezetet, amiben tényleg eredményesek lehetünk, mindenki a helyére került. Szoros hátul a mezőny, de azt hiszem, elindultunk fölfelé. Minden csapatnál, mely kupában indul, a cél a végső siker."