Karrier

Európa az álmom, de még nem akarok távozni - Neymar

A Santos brazil zsenijének fogalma sincs, hogy milyen összegű ajánlatot tett érte a Real Madrid, mert édesapja nem beszél neki erről.

Neymar még nem igazol Európába - Fotó: AFP

Nem sok Neymarhoz hasonló játékos van Brazíliában. Ezt nem csak a zseniális képességeire kell érteni, hanem arra is, hogy az otthon játszó játékosok 99 százaléka azonnal igent mondott volna, ha olyan klubok csábítják, amelyek a 19 éves brazilt. Neymar előbb nemet mondott a Chelsea-nek, majd a Barcelona és a Real Madrid is kosarat kapott tőle. Hogy ez miért lehet, arra csak ő adhat igazán őszinte választ.

„Ez nem csoda, egyszerűen imádom a klubomat, szeretek Brazíliában játszani. Mint már mondtam, az álmom, hogy egyszer Európában játsszak, de csak 19 éves vagyok, ezért még nem kell távoznom” - jelentette ki a brazil zseni. Hozzátette: fogalma sincs, hogy milyen ajánlatokat kapott érte a Santos a Real Madridtól, mert édesapja nem engedi, hogy az üzleti ügyekbe beleszóljon.

„Kezdettől fogva azt mondtam, hogy maradni szeretnék, mert fontos nekem a Santos - jegyezte meg Neymar, aki nem gondolja, hogy komoly esélye lenne az Aranylabdát megnyerni. - Azt hiszem, még sok mindent kell nyernem a brazil válogatottal és a Santosszal. Csak most indult el a pályafutásom, nagyon boldog vagyok, hogy jól mennek a dolgok. Alig várom, hogy címeket nyerjek a klubommal és történelmet írjak a klub-vb-n. Nagyon nehéz a feladat, de nem lehetetlen.”