EURO 2012

Csehország nehezen, de biztos előnyt szerzett Montenegro ellen

A jobban játszó Csehország rosszul használta ki helyzeteit, de így is 2-0-ra legyőzte Montenegro válogatottját a két csapat Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén, Prágában.

Csehország labdarúgó-válogatottjának tagjai örülnek a Montenegro ellen szerzett góljuknak a két csapat Eb-pótselejtezőjén Prágában 2011 novemberében

Szinte az egész első félidőben jobban játszott a cseh válogatott, de ez csak helyzetekben látszott meg. Majd' minden hazai mezőnyjátékosnak volt lehetősége, de a szerencse vagy Bozsovics rendre megmentették a vendégeket a góltól, ráadásul Vucsinics és Jovetics révén egy-egy helyzetet ők is ki tudtak alakítani.

A szünet után visszaesett a lendület, jó negyedórán keresztül egyik kapu sem forgott veszélyben, aztán a 63. percben a labdát ebben az időszakban is többet birtokló Csehország megszerezte a vezetést. Pilar bal oldalról leadott kemény lövése kötött ki a bal kapufa mellett a hálóban. (1-0)

A következő időszakban a hazaiak kevesebbet kockáztattak az előny birtokában, de valamelyest így is fölényben voltak, és a montenegrói kontrákat látva vékonynak tűnt az egygólos különbség. Ezt egy szabadrúgás utáni kezezés miatt tizenegyesből növelhették volna, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. Így is megszületett azonban a második találat, a hosszabbításban Sivok fejese révén. (2-0)

A kétgólos előny már elég lehet a Rosicky vezérelte együttesnek a visszavágóra, de valószínűleg Vucsinicsék sem feltartott kézzel fogadják majd kedden ellenfelüket.

EURO 2012
Pótselejtező, első mérkőzés
Csehország-Montenegro 2-0 (0-0)
gólszerzők: Pilar (63.), Sivok (90+1.)