Spanyol válogatott

Casillas az angolok ellen beállíthatja a válogatottsági rekordot

Az Európa- és világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Iker Casillas szombaton, az Anglia elleni barátságos találkozón 126. alkalommal öltheti magára a címeres mezt. A Real Madrid portása a Wembleyben beérheti a nagy elődöt, Andoni Zubizarretát a vonatkozó mutatóban.

A Real Madrid kapusa a Wembleyben 126. alkalommal öltheti magára a címeres mezt. Casillas a nagy előd Andoni Zubizarretát érheti be a vonatkozó mutatóban.

Casillas ráadásul a "Futball Otthonában" érheti utol Zubizarretát, ott, ahol válogatott karrierje elkezdődött: 1996. március 9-én az U-15-ös válogatott tagjaként a Wembleyben viselhette először a "Furia Roja" mezét.

A Real Madrid klasszisa szombaton tehát beállíthatja a válogatottsági csúcstartó Zubizarreta rekordját, és mivel kapusként 30 évesen korántsem számít idősnek, jócskán túlszárnyalhatja elődjét. A zsinórban háromszor a világ legjobb kapusának megválasztott (2008, 2009, 2010) Casillas klubszinten és a nemzeti csapattal is már minden létező trófeát begyűjtött, többek között négyszeres spanyol bajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, Európa- és világbajnoki aranyérmes. A Real Madridban és a válogatottban is évek óta övé a kapitányi karszalag.