Arsenal

Wengernél nincs jobb Henry szerint

Az Arsenal és a Barcelona korábbi, a New York Red Bulls jelenlegi játékosa, a világ- és Európa-bajnok Thierry Henry szerint csak Arséne Wenger képes arra, hogy valamelyik sorozatban győzelemre vezesse az Ágyúsokat.

Thierry Henry ünnepli gólját Arséne Wengerrel az Arsenal egyik mérkőzésén 2006-ban

Az Arsenal a 2005-ös FA Kupa-döntő óta nem nyert semmilyen trófeát, és azóta egyre csak fogynak a sztárok a csapatból, amint egy-egy fiatal játékos letett valamit az asztalra, Európa klubjai rendre elvitték őket. A nyáron Fabregast a Barcelona, Nasrit pedig a Manchester City vásárolta meg, és utána nagyon gyengén kezdte az idényt az együttes. Fel is vetődött a sajtóban, hogy Wengert kirúghatják, de ezt a klub vezetői is cáfolták, és most Henry is azt mondta, hogy csak a francia menedzser lehet képes arra, hogy valamelyik sorozatban győzelemre vezesse az Ágyúsokat.

"Amikor majd abbahagyja, sokan rá fognak jönni, hogy mit tett a klubért. Mindig könnyű kritizálni, de találtak már jobbat, mint Wenger? Neki sem volt könnyű, és tiszta szívemből kívánom, hogy nyerjenek egy trófeát. A manchesteri klubok ezt megnehezíthetik, de még egyszer mondom, nem felejthetjük el, hogy Arséne mit ért már el a csapattal" - mondta az Arsenal korábbi sztárja.

Henry két angol bajnoki címet szerzett az Ágyúsokkal, háromszor nyerte meg az FA Kupát és kétszer a Community Shieldet, azaz az angol szuperkupát.