Újpest

Volt egy-két szavam néhány játékoshoz - Rajczi Péter

Az Újpest nagy csatában múlta felül a vendég Kecskemét csapatát a labdarúgó Ligakupa 5. fordulójának szerdai játéknapján. A vendégek a szünetben még 2-1-re vezettek, de a második félidőben Rajczi Péter második góljával egyenlített a lila-fehér együttes, majd Remili Mohamed és Lázár Bence góljával diadalmaskodott 4-2-re. Rajczi az Újpest hivatalos honlapjának elmondta, hogy a 2011-es esztendő hátralévő két bajnoki mérkőzésén a csapat mindent megtesz majd a győzelemért, de már a négy pont is jó eredménynek számítana.

"Zoran Szpisljak valóban helyre tette a csapatot a szünetben, de nekem is volt egy-két szavam néhány játékoshoz. Tény, hogy hatásos volt, hiszen a második félidőben sikerült fordítanunk 2-1-es hátrányból - idézte az ujpestfc.hu a 30 éves csatárt. – Hazai pályán rendre sok gólt rúgunk, idegenben viszont továbbra is kevésbé megy a játék. Valószínűleg mindenki más és más ok miatt teljesít gyengébben, ha éppen nem a Szusza Ferenc Stadionban lépünk pályára. Idegenben sokszor elég bátortalanul, kellő agresszivitás nélkül játszunk, és ez nem fér bele a mai fociba. Vendégként sokszor úgy játszottunk, hogy megaludt a tej a szánkban, nem tudtunk megfelelően koncentrálni" - tette hozzá Rajczi.

A játékos a bajnoki szezon hátralévő idei találkozóira is kitért. "Ebből a néhány mérkőzésből ki kell hoznunk a maximumot, a Magyar Kupában tovább kell jutni, ez a legfontosabb. A bajnokságban két nehéz mérkőzés következik a Pápa és a Győr ellen. Mindent megteszünk majd, de a négy pont már jó eredménynek számítana, és reálisnak is mondható. Jelenlegi helyzetünkben a hat pont már talán a bravúr kategóriába esne."

Az Újpest november 18-án a Pápához utazik, november 26-án pedig a Győrt fogadja az NB I-ben.