Nyilatkozat

Szórakoztató vagyok, nem őrült - Balotelli

Mario Balotelli, a Manchester City olasz válogatott csatára a bbc.co.uk-nek nyilatkozott arról, hogy miért viselkedik úgy, ahogy, hogy milyennek látja az angol bajnokságot és hogy mit vár magától a nemzeti csapatban.

Balotelli korábban szinte kizárólag csak a botrányaival hívta fel magára a figyelmet: darts-cal dobált egy ifijátékost, tüzet okozott a saját fürdőszobájában, a kapu torkában sarkazgatott könnyelműen, értelmetlen lapokat gyűjtött, stb. Mostanában már a játékára is érdemes odafigyelni, hiszen ebben a szezonban már hét gólt szerzett a Manchester Cityben. Őt egy kicsit ugyan zavarja, hogy többet foglalkoznak a magánéletével, mint a teljesítményével, de saját bevallása szerint unalmasnak tartaná magát, ha nem lenne olyan, amilyen.

Mario Balotelli örül egy góljának a Manchester City Premier League-mérkőzésén 2011-ben

"Nem vagyok őrült, ahogy azt néhányan mondják, inkább szórakoztató vagyok. De képes vagyok felelősséget vállalni, még ha azt is gondolják, hogy nem. Talán túl sokat foglalkoznak a pályán kívüli dolgaimmal az emberek, és inkább a játékomra kellene figyelniük" - mondta a csatár.

Balotelli az olasz Interben tűnt fel - ott is inkább azért, mert José Mourinho nem tudott vele mit kezdeni -, majd 2010-ben igazolt 24 millió euróért a Manchester Cityhez, ahonnan nem vágyódik el.

"Nem hiányzik az olasz bajnokság, ott túl alacsony a színvonal, miközben az angol foci gyönyörű, csodálatos és élvezetes" - áradozott a Premier League-ről a támadó, odabökve egyet saját hazájának.

Pedig nagy sztárnak eddig sem volt tekinthető Olaszországban, a válogatottban öt meccsen egyetlen gólt sem tudott még szerezni, és Cesare Prandelli szövetségi kapitány komoly javulást vár tőle a hosszú pihenőre kényszerülő Antonio Cassano és Giuseppe Rossi hiányában. Maga Balotelli is tisztában van azzal, hogy fejlődnie kell.

"Fel kell ébrednem. Elvégre a gólszerzés számomra a legfontosabb. A győzelem is fontos, de nekem személy szerint a saját találataim is. Tudom, hogy fel tudok majd érni a csúcsra. Ha jól megy a játék, az nem csak a szerencse műve" - vélekedett a csatár.