Real Madrid

Ronaldo beérheti Puskást a madridi triplakirályok között

A Real Madrid portugál csillaga hamarosan utolérheti Puskás Ferencet a madridi triplázók örökranglistáján: Ronaldo tíz mesterhármasnál jár, háromra van "Pancho" tizenhárom triplájától.

A portugál csillag hamarosan utolérheti a Puskás Ferencet a madridi triplázók örökranglistáján: Ronaldo jelenleg tíz mesterhármasnál jár, háromra van "Pancho" tizenhárom triplájától.

Puskás Ferenc 1958-ban, 31 esztendősen igazolt a Real Madridba, és a spanyol fővárosban töltött nyolc éve alatt 262 mérkőzésen 238 gólt jegyzett. 13 alkalommal triplázott (háromszor az európai kupaporondon, kétszer a spanyol kupában, nyolcszor a ligában), hatszor ért el mesternégyest, utóbbiak közül a legemlékezetesebb az 1960-as BEK-döntőben, a német Eintracht Frankfurt ellen szerzett négyes volt.

Puskás 0,90-es meccsenkénti gólátlagát túlszárnyalta Ronaldo, jelenleg 105 találkozón 104 találatnál jár, ami 0.98-as mutatót jelent. CR7 eddigi tíz triplája közül kilencszer a La Ligában szomorította ellenfeleit, egyszer a Király-kupában. Két bajnoki találkozón zörgette meg négyszer a hálót.

Puskás Ferencet, aki minden idők második legjobb madridi triplázója, Alfredo Di Stéfano előzi meg a rangsorban, a "Szőke nyíl" 1953 és 1964 között 23-szor vágott három gólt az ellenfélnek, emellett hétszer négyet, egyszer pedig az Elche elleni bajnoki alkalmával, az 1960-61-es idényben öt góllal vette ki a részét a 8-0-ás kiütésből.

Puskás, Di Stéfano és Ronaldo mellett Alday (6), Barinaga (5), Pahíño (6), Amancio (5 ), Pirri (5), Santillana (7), Butragueño (3), Hugo (6), Hierro (3) és Raúl (7) tette le a névjegyét a triplázók elit klubjában.

Ronaldo mindössze harmadik szezonját tölti a blancóknál, így akár Di Stéfano rekordját is megdöntheti. A blancók jelenlegi keretéből ketten szereztek rajta kívül mesterhármast: Gonzalo Higuaín négyszer, kettőt ebben az évadban, valamint Karim Benzema kétszer, még tavaly, az Auxerre ellen a Bajnokok Ligájában és a Levante ellen a kupában.