Átigazolás

Mourinho Vidicset akarja, Ferguson elengedné

A Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho a Manchester United védőjével, Nemanja Vidiccsel erősítené a Királyi Gárda hátsó sorát, és a Vörös Ördögök menedzsere, Sir Alex Ferguson hajlandó is lenne eladni a játékost jövő nyáron, ha elég pénzt ajánlanak érte.

Nemanja Vidics köszönti a szurkolókat a Manchester United egyik győzelme után 2011-ben

Ferguson állítólag úgy érzi, hogy Vidics - aki egyébként a United csapatkapitánya - már nem száz százalékig elkötelezett a manchesteri klub mellett, és januárban ugyan nem akarja eladni, de június végén a megfelelő mennyiségű pénz ellenében elengedné a szerb hátvédet. Mindezt úgy, hogy Rio Ferdinand 33 éves és lassan látszanak a játékán az évek, Phil Jones, Chris Smalling vagy épp Johnny Evans pedig vitathatatlanul tehetségesek, de még fiatalok, és van hova fejlődniük. Persze a skót menedzser néhányszor már bizonyította, hogy tudja, mit csinál...

Vidics a bajnokságban eddig csak három mérkőzésen játszott a Unitedben, mivel az első fordulóban izomsérülést szenvedett. Fergusont állítólag bosszantotta, hogy a sérüléséből a válogatott egyik Eb-selejtezőjén tért vissza, majd a Manchester City elleni 6-1-es vereség alkalmával nem is nevezte a keretbe, miután az Otelul Galati elleni BL-meccsen Vidics kiállíttatta magát. Az óta viszont az Everton és a Sunderland ellen is betette a kezdőbe, és a Vörös Ördögök mindkét meccset kapott gól nélkül zárták.