Női kézilabda

Köstner Vilmos nem mond le, tovább dolgozik Debrecenben

Bár a napokban felvetődött, hogy Köstner Vilmos, a DVSC Fórum női kézilabdacsapatának vezetőedzője lemond, a szakember a szerdai, Ferencváros elleni bajnoki után a 32-27-es vereség ellenére is úgy döntött, marad a posztján.

Köstner Vilmos távozása azt követően merült fel, hogy Hornyák Dóra többek között arra hivatkozva kérte a szerződése felbontását Debrecenben, hogy nem tudott együtt dolgozni a vezetőedzővel. A szakember emiatt három dologtól tette függővé a maradását.

Köstner Vilmos, a Debreceni VSC női kézilabdacsapatának vezetőedzője

"Az egyik legfontosabb kérdés a csapategységünkkel kapcsolatban merült fel. A Ferencváros elleni meccs meggyőzött arról, hogy egy irányba halad a gárda, így ezzel nincs probléma. A másik felmerülő kérdés az volt, hogy együtt gondolkozik-e az alakulat, hasonló elveket vallunk a kézilabdáról? Egyénileg és csapatként is elbeszélgettem a játékosokkal, s megbizonyosodtam, hogy helyes az az út, amin járunk. Utolsó pontként pedig a tulajdonostól akartam biztosítékot kapni, hogy nem gyengül tovább a keret. Gellén András megnyugtatott arról, mindent elkövet annak érdekében, hogy ez a gárda együtt maradjon, s ez engem megnyugtatott" - mondta Köstner Vilmos a dvsckezilabda.hu-nak.

A szakvezető azt is elmondta a klub honlapjának, hogy jobb kommunikációt kért a klub vezetőségétől és a játékosoktól is, illetve Gellén Andrástól irányítóbb szellemű vezetést vár a jövőben.