Bulvár

Íme, a tíz legdurvább idézet Ibrahimovic önéletrajzi könyvéből

Zlatan Ibrahimovic önéletrajzi könyvet írt 'Jag är Zlatan Ibrahimovic' (Én, Zlatan Ibrahimovic) címmel, ami a folyamatosan kiszivárgó részletek alapján pontosan olyannak látszik, amilyennek gondolnánk: 300 oldal Ibrahimovic nagyszerűségéről, valamint egy lista azokról, akiket szívesen megrugdosna. Az egyik népszerű focis blog összegyűjtötte a legszaftosabb részleteket a könyvből, amiből egy tizes listát készítettünk.

Zlatan Ibrahimovic új könyvével

Lássuk tehát a 10 legjobb idézetet Ibra önéletrajzi könyvéből:

1. Borzasztóan éreztem magam, amikor ültem az öltözőben, és Guardiola úgy bámult rám, mintha egy idegesítő kívülálló lennék. Őrület volt. Guardiola olyan volt, mint egy kőfal. Az együttérzésnek semmi jelét nem mutatta, és én minden pillanatban azt kívántam, bárcsak máshol lehetnék. Aztán Guardiola elkezdett filozofálni. Nem figyeltem. Miért is figyeltem volna? Fennkölt hülyeség volt vérről, izzadságról és könnyekről.

2. José Mourinho nagy sztár. Elég menő. Amikor először találkozott a feleségemmel, ezt súgta neki: "Helena, három feladatod van csupán. Etesd Zlatant, hagyd aludni, és tedd boldoggá!" A fickó azt mond, amit akar. Bírom. Mourinho Guardiola ellentéte. Ha azt mondom, hogy Mourinhótól világos lesz a szobában, akkor Guardiola olyan, mintha hirtelen behúznák az összes függönyt.

3. Egy sebesült Zlatan minden csapatnak nagy érvágás.

4. Lionel Messi nagyszerű. Hihetetlen játékos, de nem igazán ismerem, teljesen mások vagyunk. 13 évesen jött Barcelonába, abban a kultúrában nevelkedett, és nincs problémája ezzel az akadémia-hülyeséggel. Természetesen a csapatban minden körülötte forog. Hatalmas tehetség, de én megjöttem a Barcához, és több gólt lőttem, mint ő.

5. Gyermekkori álmom volt a Barcánál játszani, és amikor összejött, a föld felett jártam. Jól kezdődött, de aztán Messinek kinyílt a szája. Középen akart játszani, nem a szélen, úgyhogy megváltozott a felállás. Engem áldoztak fel. Alig kiabáltam már a csapattársaimmal. Valami történt, semmi komoly, de mégis. Csendes lettem, és higgyék el, ez halálos. Haragosnak kell lennem ahhoz, hogy jól játsszak. Ordítanom kell. De magamban tartottam.

6. Találkozót kértem Guardiolával. Nem azért, hogy vitázzunk; beszélgetni akartam. Rosszul álltak hozzám, ezt mondtam neki: "Vettél egy Ferrarit, és úgy vezeted, mint egy Fiatot." A beszélgetés jól kezdődött, de innentől kezdve elhidegült a viszonyunk.

7. A Barcánál a játékosok nem mehetnek sportkocsival edzésre. Ezt nevetségesnek tartottam, - senkinek semmi köze ahhoz, hogy milyen autót vezetek - így áprilisban, egy Almería elleni meccs előtt a Ferrarimmal érkeztem munkába. Nagy jelenet lett belőle.

Ibrahimovic és Guardiola, a két remek barát

8. [Guardiola] csak bámult rám, én meg kiborultam. Azt gondoltam magamban, ott az ellenséged, nézd, hogy vakargatja a kopasz fejét. "Töketlen vagy, összecsinálod magad Mourinho előtt, menj a pokolba!" - ordítottam. Nagyon ideges voltam. Aztán átdobtam a szobán egy dobozt tele cuccokkal. Pep nem szólt semmit, csak szedegette össze a dolgokat a földről. Nem vagyok agresszív, de ha a helyében lettem volna, megijedtem volna.

9. Zlatan a 2005-ös esetről, amikor mértéktelen magatartásáról számoltak be a Juventus bajnoki címének megszerzése után: David Trezeguet hibája volt, hogy egyik vodka után a másikat itatta velem. A fürdőkádban aludtam. Most már sokkal jobban bírom a vodkát.

10. (Mario Balotelliről, akinek leégett a háza, mert bent szórakozott a tűzijátékkal) Én is szeretem a tűzijátékot, de kertekben vagy kebabosoknál állítom fel. Sosem gyújtom fel a saját házam.