Karrier

Götze két év múlva venné Barcelona vagy London felé az irányt

A német sajtó értesülései szerint a bajnok Borussia Dortmund játékosa, Mario Götze két évig még jelenlegi csapatánál maradna, hogy aztán külföldön próbálja ki magát.

Az utóbbi hónapokban a 19 éves Götze igazi sztárrá vált Németországban, és az ottani hírek szerint a Bayern München valamint több európai klub is szívesen megvásárolná. Az Arsenalnál állítólag már el is különítették az árát, Kevin Großkreutzéval együtt.

Mario Götze örül egy góljának a Borussia Dortmund egyik Bundesliga-mérkőzésén 2011 októberében

Az óriásoknak azonban várniuk kell, mert a játékos még két évig mindenképp a Dortmundnál szeretne maradni. Ezt erősíti menedzsere, Volker Struth nyilatkozata is: "Mario és a Dortmund számára is ideális a mostani helyzet. A klub, az edző, a játékosok a legjobbak. Nem javasolnám most vagy a közeli jövőben Mariónak, hogy váltson."

Szintén megerősítette ezt az álláspontot Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya is, akit az Ukrajna és Hollandia elleni barátságos mérkőzésekre készülő nemzeti csapat edzőtáborában nyaggattak a kérdéssel az újságírók: "Mario azt mondta nekem, hogy jól érzi magát Dortmundban. Nem hiszem, hogy az átigazolás gondolatával foglalkozna mostanában."

Götze állítólag a Barcelonánál vagy az Arsenalnál tudná magát elképzelni a jövőben, és mivel szerződése 2014-ig érvényes a sárga-feketéknél, 2013 nyarán a klubnak is érdeke lehet, hogy eladják, hacsak nem hosszabbítják meg az akkor még mindig csak 21 éves játékos kontraktusát.