Forma-1

Barrichello 39 évesen is új lehetőségekre számít

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Williams egyik Forma-1-es autóját Kimi Räikkönen, a másikat pedig Adrian Sutil vezetheti a 2012-es idényben, és Rubens Barrichello egyelőre nem kapott ajánlatot egyik csapattól sem. A 39 esztendős brazil azonban bízik abban, hogy nem az idei Brazil Nagydíjjal ér véget a karrierje.

Barrichello a saját közönsége előtt fejezheti be Forma-1-es karrierjét, de nem készül búcsúzkodni.

"Lehet, hogy úgy megyek Brazíliába, hogy nem tudom, mi lesz jövőre, de akkor sem fogok elköszönni a rajongóimtól. A következő idényben is itt akarok lenni. Várok még a lehetőségekre" - mondta bizakodva a brazil pilóta.

Rubens Barrichello ül az autójában a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj egyik edzése alatt 2011-ben

A Williamsnél nem valószínű, hogy számítanak rá, hiszen Kimi Räikkönen már elismerte, hogy tárgyalt a csapattal, és ezt feltételezik Adrian Sutilról is. Ugyanakkor a venezuelai olajtársaság által szponzorált Pastor Maldonado valamilyen pozíciót kaphat.

Ebben bízik Barrichello is, noha konkrét ajánlatot nem kapott: "Mindenki adhat valamit a csapatnak. Nem mondhatok semmi rosszat Kimiről és másokról sem, de mind esélyesek vagyunk, és remélem, hogy én leszek a legjobb választás. Optimista vagyok, és ha Isten is úgy akarja, a 20. szezonomban is ott fogok állni a rajtrácson" - nyilatkozott a versenyző.

Barrichello az 1993-as Dél-Afrikai Nagydíjon mutatkozott be a Jordan csapatban, majd négy év után a Stewart Fordhoz szerződött. Ott három esztendőt húzott le, amelyek közül a három dobogós helyezést hozó 1999-es idény volt számára a legsikeresebb. Ezt követően a Ferrarihoz került, ahol Michael Schumacher uralkodásának nagyobbik részében ő dolgozott a német keze alá. 9 futamot nyert az olasz istállónál, kétszer végzett a világbajnoki pontverseny második, egyszer pedig a harmadik helyén. 2006-tól a Honda, majd annak átalakulása után, 2009-ben a Brawn GP versenyzője volt. Ebben az évben tudta újra megközelíteni korábbi teljesítményét, de ekkor is aktuális csapattársa, a világbajnoki címet szerző Jenson Button mögött végzett, és Sebastian Vettel is megelőzte a végelszámolásban. 2010-ben igazolt a Williamshez, ahol a legjobb eredménye az azévi Európai Nagydíjon elért negyedik helyezés volt. A mostani szezonban Monacóban és Kanadában szerzett 2-2-pontot egy-egy kilencedik hellyel.