Atlétika

Carmelita Jeteré és Jesse Williamsé idén a Jesse Owens-díj

  • MTI

A tegui szabadtéri világbajnokság kétszeres bajnoka, a sprinter Carmelita Jeter, illetve a férfi magasugrás aranyérmese, Jesse Williams kapta idén az év legjobb amerikai atlétájának járó Jesse Owens-díjat.

A vb egyik legnagyobb sztárjának, Jeternek az elismerése papírformának nevezhető, mivel neki sikerült megtörnie a női klasszikus távon a jamaicaiak utóbbi években tapasztalható egyeduralmát, ráadásul a 100 méteren aratott győzelmével "saját árnyékát is átlépte", s bizonyította mindenki számára, hogy nem csupán a kisebb egynapos versenyeken tud nagyszerűen futni, hanem az igazán nagy tétet is képes elviselni.

Jesse Williams, magaugrás idei világbajnoka
Jeter a 4x100 méteres amerikai váltóval is legyőzte a nagy riválist, s befutóemberként segítette hozzá a stafétát a sikerhez. Mindezek mellett ráadásul 200 méteren második tudott lenni a jamaicai Veronica Campbell-Brown mögött.

A magasugró Jesse Williams is "megdolgozott" a Jesse Owens-díjért. A világbajnokságra ranglista-vezetőként (2,37 m) érkezett, majd ott az orosz Alekszej Dmitrikkel nagy csatát vívva győzött 2,35 méteres eredménnyel.