Kosárlabda

Újabb légióst igazolt a Zalaegerszeg

A Zalaegerszegi KK együttese az előtte álló fontos mérkőzések, no meg Baki Gergely sérülése miatt újabb légióst igazol: az amerikai Tim Whithworth a hármas posztra érkezik Zalába.

Whithworth (24) erőssége lehet a ZTE KK-nak A philalephiai születése kosaras az elmúlt éveken Svédországban töltötte. Amióta Európába szerződött (2004), négyszer is a szezon All-Star csapatába "verekedte" magát. Megfordult Ausztriában a Mattersburg csapatában, majd Hollandiában is maradandót alkotott az Aris Leeuwarden gárdájában. Ezután Északra szerződött, ahol előbb a svéd Sundsvall Dragons, majd a KFUM Jämtland Basket játékosa volt. Előbbi szezonjában az alapszakasz 26 meccse alatt egészen elképesztő 51,3%-os magabiztossággal tüzelt a hárompontos vonalon kívülről és 97,1%-kal a büntetővonalról. Remekül sikerült szezonjai után hasonlók következtek Luxemburgban, majd Finnországban, 2010-ben pedig visszatért korábbi sikereinek helyszínére, a svéd pontvadászatba. Legutóbbi két idényét az Uppsala Basketban töltötte, 41 mérkőzésen 15,3 pont, 3,3, lepattanó és 1,2 assziszt volt a mérlege.

Ha minden rendben lesz a játékengedélyével, a Kaposvár ellen akár be is mutatkozhat újdonsült együttesében - írja a ztekosar. hu. Ezzel az igazolással teljesnek mondható a Zalakerámia ZTE KK kerete.