Átigazolás

Négy barcelonai fiatalt igazolna a Chelsea

Michael Emenalo, a Chelsea technikai vezetője Spanyolországban kutat új tehetségek után, és pár játékos komolyan felkeltette az érdeklődését.

Elsőként a 19 éves középpályás Sergio Roberto érdekelné a Chelsea-t, és a hírek szerint Emenalo már tárgyal Pep Guardiolával a játékos elérhetőségéről. 

A Chelsea spanyol játékosfigyelője, Vicente Fernandez további három játékost is kiszemelt Barcelonában, akiknek jövőre jár le a szerződése, név szerint Martin Montoyát, Marc Bartrát és Rafa Alcantarát.

Nem először fordulna elő, hogy a Chelsea barcelonai nevelést szerződtet; ilyen volt Oriel Romeu is, aki idén nyáron került a csapathoz.

Andre Villas-Boas, a Chelsea mestere újoncokkal frissítené csapatát

Andre Villas-Boasnak valóban muszáj a jövőre koncentrálnia, hiszen csapatának jelentős részét fenyegeti már a kiöregedés. John Terry, Frank Lampard, Didier Drogba, Nicolas Anelka, Florent Malouda és Ashley Cole már mind 30 felett vannak, és a portugál mester eddig is igyekezett fiatalítani a kékeket: Európa legnagyobb tehetségeiből válogatva már megszerezte Romelu Lukakut és Juan Matát, akik mindketten fényes jövő előtt állnak még.

A fent említett négy barcelonai játékos összesen hatszor szerepelt eddig a Barca első csapatában, és hármuk tagja az U21-es spanyol válogatottnak (név szerint Bartra, Roberto és Montoya). A tárgyalások sikeréről még nincs hír, annyi azonban bizonyos, hogy Pep Guardiola nem fog könnyen belemenni, hogy a Stamford Bridge-re csábítsák tehetséges növendékeit.