NFL

Michael Vicket gyűlölik a leginkább az amerikai szurkolók

  • VNA

Két év alatt a börtönből a szupersztár státuszba került Michael Vick, a Philadelphia Eagles irányítójának azonban a közönség még nem bocsátott meg.

Hosszú időn keresztül az illegális kutyaviadalok szervezése kapcsán volt ismert Michael Vick neve az NFL-ben. A börtönt is megjárt játékos azonban szabadulása után új esélyt kapott a Philadelphia Eaglesnél, ahol tavaly remek szezont teljesített. A 23 hónapig börtönben lévő rosszfiúból egy csapásra ünnepelt sztárrá váló játékosnak azonban úgy tűnik a közönség a vártnál lassabban bocsát meg. Erről tanúskodik a Forbes amerikai gazdasági magazin felmérése, amely szerint a jelenleg is aktív NFL játékosok közül őt gyűlölik a legtöbben. A felmérések során a megkérdezettek 60%-a nyilatkozta Vick kapcsán, hogy nem szimpatikus. Az eset azért is különösen érdekes, mert a szponzori piac egyik legnagyobb szereplője, a Nike nyáron szerződést kötött vele.

Micahel Vick a pályán remekel az elmúlt két évben
A „nemszeretem”-lista második helyét is egy börtönviselt játékos „szerezte meg”, méghozzá az illegális fegyverbirtoklásért hűvösre került Plaxico Burress. A New York Jets elkapóját a Pittsburgh Steelers irányítója, Ben Roethlisberger követi a népszerűtlenségi listán, akit 2010-es állítólagos zaklatási ügye tarthatott meg az emberek rossz emlékezetében. A vizsgálaton egyébként csak azon játékosok vettek részt, akiknek az ismertségi indexe legalább elérte a 10%-ot, a felmérést elvégző Nielsen cég pedig az Egyesült Államok teljes lakosságát reprezentáló mintát dolgozott fel, így a pályán nyújtott remek teljesítmények ezúttal önmagukban keveset értek.

Az NFL népszerűtlenségi listája
A szurkolók hány %-a nem szereti az adott játékost
1. Michael Vick Philadelphia Eagles 60%
2. Plaxico Burress New York Jets 56%
3. Ben Roethlisberger Pittsburgh Steelers 49%
4. Albert Haynesworth New England Patriots 46 %
5. Jay Cutler Chicago Bears 38 %
6. Chad Ochocinco New England Patriots 35 %
7. Vince Young Philadelphia Eagles 32 %
8. Carson Palmer Oakland Raiders 31 %
9. Tony Romo Dallas Cowboys 29 %
9. Jeremy Shockey Carolina Panthers 29 %