Biatlon

Michael Rösch újra esélyt kaphat a Világkupában

  • VNA

Két év távollét után újra a Világkupa mezőnyében versenyezhet hamarosan Michael Rösch, a németek váltóban olimpiai bajnok biatlonosa.

Michael Rösch két elvesztegetett év után újra jó formába kerültSven Fischer és Ricco Gross visszavonulása után komoly űr keletkezett a német biatlon sportban, amelynek pótlására annak idején a fiatal Michael Röschöt szemelték ki a szakemberek. A Torinóban váltóban olimpiai bajnoki címet szerző, vb-bronzérmes versenyző számára viszont az elmúlt két év finoman szólva sem alakult jól. Az immáron 28 esztendős sportoló pocsék eredményeket ért el, amelynek „hozományaként” kikerült a német válogatottból és csak az alacsonyabb rangú IBU Kupán indult, de ott sem váltotta meg a világot. Az idei nyári felkészülés viszont remekül sikerült neki, hiszen szeptemberben a német nyári bajnokságon megnyerte a sprint versenyt.

„Felismerte a korábbi hibáit és a privát problémáit kívül hagyta a sporton és az edzéseken. A két rosszabbul sikerült év után most úgy tűnik, hogy újra lehet rá számítani” - nyilatkozta a német válogatott edzője, Mark Kirchner. A csapatba kerülés azonban egyelőre még nem eldöntött tény, így kérdés, hogy Rösch a november végén Östersundban sorra kerülő szezonnyitón ott lehet-e majd a Világkupa mezőnyében. Kirchner elmondása szerint Michael Greis, Arnd Peiffer és Andreas Birnbacher helye már most biztos, melléjük viszont még keresik a csapat többi tagjait erre a szezonra. A fennmaradó három helyre Christoph Stephan, Daniel Böhm, Erik Lesser, Daniel Graf és két fiatal, Simon Schempp és Florian Graf is pályázik még az idén a Vasa-futás 90 km-es távját is teljesítő Rösch mellett.