Manchester City

Két csapatot is indíthatnánk a BL-ben - Yaya Touré

A Manchester City elenfántcsontparti középpályása szerint jelenlegi csapata két együttest is tudna szerepeltetni a Bajnokok Ligájában, annyira sok a minőségi játékos.

Remek idénye van ezidáig a Manchester City együttesének, hiszen Roberto Mancini alakulata veretlenül vezeti az angol Premier Leauge-et a városi rivális Manchester United előtt, a Bajnokok Ligája A-csoportjában a Bayern München mögött továbbjutó helyen állnak két fordulóval a csoportmérkőzések vége előtt, és az angol Ligakupában már a legjobb nyolc között járnak.

Yaya Touré két csapatot is indíthatnának a BL-ben
Talán éppen emiatt sokan Európa új topcsapatát látják az Égszínkékekben, de az elefántcsontparti középpályás, Yaya Touré szerint még nagyon messze vannak attól, hogy ilyen minősítésben tüntessék fel őket. "Jelen pillanatban azt gondolom, hogy nagyon messze vagyunk például a Barcelonától, mert az egy remek klub egy fantasztikus csapattal" - mondta Yaya Touré, akinek lehet hinni, hiszen 2007 és 2010 között a katalán klub kötelékébe tartozott. "A világ legjobb játékosainak nagy része már ott futballozik, mint Xavi, Iniesta, Messi, Dani Alves vagy Piqué".

"Hogy megközelítsük őket, nyernünk kell néhány kupát. Ha most hasonlítanám össze a két csapatot, akkor a Manchester alulmaradna. Folytatnunk kell a kemény munkát."

A Manchester City tehetős tulajdonosának köszönhetően számos sztárjátékossal erősítette meg a keretét az elmúlt esztendőkben, aminek előbb-utóbb meg lehet az eredménye. Az afrikai játékos úgy látja, hogy ez az együttes egyik nagy erőssége.

"Jelenleg többek vagyunk, mint egy csapat. Két nagyon jó csapatunk van. Nézzük meg  a Wolverhampton elleni Ligakupa-mérkőzést - ( a találkozót 5-2-re nyerte a City - a szerk.), az emberek azt mondák, az a második csapatunk volt. Számomra azonban nincs olyan, hogy második csapat, mert mindenki elég jó ahhoz, hogy bármikor segíteni tudja a csapatot. Két jó csapatunk van, amelyik játszhatna a Bajnokok Ligájában. Fantasztikus a keretünk, nagyszerű játékosaink vannak, akik mindannyian fejlődni szeretnének. Számomra ez lenyűgöző" - áradozott az elefántcsontparti, majd folytatta. "Az jár a fejemben, hogy a Cityvel történelmet írok. Ez most más megközelítése a dolgoknak, mint mikor tavaly idejöttem, mert újabb minőségi játékosokkal erősödtünk. Sergio Agüero, Samir Nasri és a többiek is mind-mind nagyszerűek."

"Megnyerni a Premier Leauge-et, az csodálatos lenne a szurkolóinknak, az egész klubnak. Ez lenne az első alkalom, hogy Angliában a csúcsra ér a City" - beszélt a jövő nagy céljairól Yaya Touré.