Superstock

Győrfi Alen szerint fantasztikus a Ducati

Az Adrenalin H-Moto Team motorosa egy Ducatival tesztelt az SK Energy Team meghívására a Slovakia Ringen

Noha már több mint egy hónapja véget ért Portimaóban a Superbike világbajnokság, melynek keretein belül az egész szezonban rajthoz állt Győrfi Alen a Superstock 1000-es sorozatban, az Adrenalin H-Moto Team versenyzője sorozatban vesz részt teszteken különböző csapatok meghívására. Október végén az olasz BWG Racing egy Kawasakit próbáltatott ki Mugello-ban a 22 éves motorossal, míg az elmúlt hétvégén az SK Energy Team adott lehetőséget egy Ducatival való gyakorlásra. A tesztek eredményesen zárultak, hisz az olasz gárda után a szlovák csapat is ajánlatot tett a 2012-es szezonra Alennek.

Alen elégedett volt a teszttel

Tényleg úgy tűnik, hogy Győrfi Alen, aki az idei Superbike világbajnokság Superstock 1000 sorozatában állt rajthoz valamennyi versenyen, egyáltalán nem okozott csalódást.  Több csapat is felfigyelt az újoncként nyújtott teljesítményére, és ennek köszönhetően előbb a Kawasakival versenyző az olasz BWG Racing hívta tesztelni a 22 éves motorost Mugello-ba, majd az elmúlt hétvégén a szlovák SK Energy Team Ducatiját próbálhatta ki. Sajnos az időjárás – akárcsak Mugello-ban – most sem fogadta a kegyeibe, és Alen mindössze egy órát tudott motorozni a Slovakia Ring aszfaltján.

Nagyon vártam ezt a lehetőséget is, ugyanis a Ducati egy teljesen más motor, mint amilyenen én versenyzek. Nagyobb hely van rajta, már a váz is 10-15 centivel keskenyebb, mint a Hondámé. Azonban hiába állítottuk be a motort, az időjárás megint rosszra fordult, mindössze kilenc fokot mutatott a hőmérő higanyszála, így 17 kört tudtam megtenni a pályán. Ráadásul a pálya fenntartói autósokat is felengedtek az aszfaltra a teszt időpontjában, ezért egy óra után befejezettnek nyilvánítottuk a gyakorlást” - közölte Győrfi Alen.

A 22 éves motoros ennyi idő alatt sem vallott szégyent, ugyanis 2.16-os körideje semmiképpen sem nevezhető rossz eredménynek, mivel a szlovák csapat Ducatival menő versenyzője a legoptimálisabb körülmények között 2:09-es körökre volt képes ugyanezzel az ezres versenygéppel.

„Fantasztikus ez a motor, a blokkja nagyon erős, és hatezres fordulattól szinte a maximális nyomatékot képes leadni. Noha ennyi idő alatt nem lehet összeszokni a Ducatival, azt mindenképpen érzékeltem, hogy az elektronikája is kifejezetten jól működik” - fogalmazott röviden tapasztalatairól az Adrenalin H-Moto Team motorosa.

Noha egyik teszttel sem volt túl nagy szerencséje Alennek, mindkét alkalommal bizonyítani tudta a tehetségét. Az olaszok után az SK Energy Team is ajánlatot tett a magyar versenyzőnek a 2012-es szezonra.

Örülök Alen sikerének, hisz újfent bebizonyosodott, jó úton járunk céljaink valóra váltásához. Mindkét csapat ajánlatát megkaptam, és mindkét gárda eljön Budapestre, hogy a november 18-20 között, a Hungexpo területén rendezendő 3. Autó+Motor+Sport 2011 EXPO alatt folytassuk a tárgyalásokat” - árulta el Kelemen Krisztián, az Adrenalin H-Moto Team csapatfőnöke.

Győrfi Alennel előbb is találkozhatnak a motorsport szerelmesei, hisz a 22 éves versenyző a motorjával együtt 11-én, pénteken délután az AUTO-DIGA Szakkiállítás egyik vendége lesz, melynek szintén a Hungexpo otthont.