EURO 2012

Cech orrcsonttörése miatt lemaradhat a pótselejtezőről - videó

  • MTI

Elképzelhető, hogy nem Petr Cech védi majd a cseh labdarúgó-válogatott kapuját a Montenegró elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharc pénteki és jövő keddi mérkőzésein, a Chelsea hálóőre ugyanis orrcsonttörést szenvedett.

A 29 éves játékos múlt szombaton, a Blackburn Rovers otthonában 1-0-ra megnyert bajnoki összecsapáson szenvedte el a sérülést, s Michal Bilek szövetségi kapitány szerint egyelőre bizonytalan, hogy játszhat-e a sorsdöntő találkozókon.

"Egy ehhez hasonló sérüléssel problémás futballozni, különösen egy kapus esetében" - nyilatkozta a szakember. "Olaszországból hozatunk egy speciális maszkot a számára. Meglátjuk, az mennyit segít, s azt, hogy ki áll majd a kapuban, csak ezután döntöm el."

A világ egyik legjobb hálóőrének tartott Cech 2006 októberében - szintén játék közben - koponyatörést szenvedett, felépülése óta speciális fejvédőben lép pályára.

A csehek pénteken Prágában fogadják Montenegró legjobbjait, a visszavágóra jövő kedden, Podgoricában kerül sor, s a párharc győztese vehet részt a jövő évi lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n. Ha Cech nem játszhat, valószínűleg Jaroslav Drobny, a Hamburg légiósa őrzi majd a csehek kapuját.