Nemzetközi foci

A vb-döntő párosításával búcsúzik a stockholmi Rasunda stadion

  • VNA

Megszolgálta idejét a svéd főváros egyik legismertebb sportlétesítménye - a Rasunda stadiont jövőre az ’58-as vb-döntő ismétlésével búcsúztatják.

Jövőre újra brazil-svéd meccset rendeznek StockholmbanAz Európában rendezett labdarúgó világbajnokságokat tekintve még mindig különleges helyet foglal el az 1958-as svédországi seregszemle. Az öreg kontinensen sorra került tíz torna közül ugyanis csupán ezen tudott Európán kívül csapat győzni. A brazilok a házigazda svédek elleni 5-2-es döntőbeli sikerét azóta is sokat emlegetik, az akkor még csupán 17 esztendős Pelé két gólját is hozó találkozót pedig jövő nyáron alighanem a korábbinál is többször emlegetik majd Svédországban.

A Stockholm külvárosában, Solnán elhelyezkedő, 1937-ben felépített Rasunda stadionban rendezett meccset ugyanis 2012. augusztus 15-én „újrajátsszák”, hiszen a már nem túlságosan korszerű stadiont búcsúztató mérkőzésen újra Svédország és Brazília legjobbjai feszülnek majd egymásnak. Ezt a stadiont a svéd válogatottak különösen kedvelték, a közelmúltban zárult EB-selejtező sorozatban is ötből négy alkalommal itt léptek pályára Eric Hamrén fiai, akik például tavaly szeptemberben éppen ebben a stadionban győzték le a magyar válogatottat is 2-0-ra.