Férfi kézilabda

A Tatabánya a Szeged ellen lépne át saját árnyékán

Szerdán 18 órakor a Tatabánya-Carbonex otthonában lép pályára a Veszprém-verő Pick-Szeged csapata. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy izgalmas rangagóra van kilátás.

A nagy küzdelem idén is garantált lesz a két csapat mérkőzésén
Az elmúlt két évben egyaránt a legjobb négyben végző Tatabánya komoly erőpróba elé állíthatja Skaliczki László legénységét, és igaz ez akkor is, ha a Tisza-partiak az MKB Veszprém legyőzése után alighanem kellő önbizalommal lépnek majd pályára mostani riválisuk otthonában. Budapest Bank Liga
Tatabánya-Carbonex - Pick-Szeged
  Földi Imre Sportcsarnok 18.00 
A két csapat összecsapásai az elmúlt szezonban a szegediek sikerével értek véget: a 2010/11-es szezonban Szegeden 24-21-re diadalmaskodott a Pick, majd Tatabányán 28-22-re nyert.

A szerdai találkozónak is a tavalyi ezüstérmes az esélyese, de ettől függetlenül a hazaiak szeretnének borsot törni a csongrádiak orra alá.

- Már várom a meccset – mondta a Carbonex trénere, Debre Viktor csapata hivatalos honlapjának. – Elég jó megmérettetés lesz nekünk ez a hét. A Szeged morálisan biztosan fel van töltődve egy Veszprém elleni győzelem után. De nekünk meg az a dolgunk, hogy megpróbáljuk megverni őket. Át kellene már lépni a saját árnyékunkat, mert ez eddig nem igazán sikerült bajnoki mérkőzésen.

A tatabányaiak idén már elbuktak két rangadót: Harsányi Gergelyék a szezon elején kikaptak Balatonfüreden (23-22), majd elvesztették hazai pályán a Csurgó elleni presztízsmeccset is (21-26). A Pick-Szeged jelenleg 18 ponttal, 100 százalékos teljesítménnyel a második a bajnoki tabellán, az meccsel többet játszó MKB Veszprém mögött.  A Tatabánya Carbonex jelenleg 12 ponttal a negyedik, nyolc mérkőzésből hat győzelem és két vereség a mérlegük.