Serie A

Tommasi szerint a szezon végéig megállapodnak az olasz játékosok a ligával

Az olasz labdarúgók szakszervezetének elnöke, a Roma korábbi játékosa, Damiano Tommasi szerint legkésőbb 2012. június 30-ig be fognak fejeződni a tárgyalásaik a klubtulajdonosokkal, megakadályozandó, hogy hasonló sztrájkra kerüljön sor, mint amilyennel a mostani idény kezdődött.

A Serie A 2011-12-es idényének első fordulója a játékosok (AIC) és a klubtulajdonosok (Liga) vitája miatt maradt el, mivel a közöttük fennálló kollektív szerződés néhány pontjában nem tudtak megegyezni. A Liga szerette volna, ha a labdarúgók akaratuk ellenére is eladhatók lennének, illetve ha a kereten kívülre került focistákat kizárhatnák a klubok területéről. Az AIC ezeket a feltételeket nem volt hajlandó elfogadni, végül egy ideiglenes megállapodásnak köszönhetően indulhatott el a bajnokság, amely fenntartja erre a szezonra a korábbi állapotokat, június végéig azonban új hosszú távú szerződést kell aláírniuk a feleknek.

Damiano Tommasi, az AIC elnöke szerint ez meg fog történni, noha egyelőre még nem sokat haladtak előre: "Még ott tartunk, hogy újra kell tárgyalnunk a kollektív szerződést. Le fogunk ülni, hogy megbeszéljük az új hároméves megállapodás feltételeit, és ez legkésőbb június 30-ig meg is fog történni, de remélem, hogy addig sem kell várnunk."