NHL

Hatot vágott a Canucks a Chicagónak - videó

  • Molnár Dávid

Az elmúlt két év nyugati bajnokai találkoztak Chicagóban, ahol a Canucks a tavalyi rájátszás első chicagói meccséhez hasonlóan valóságos gálát rendezett, miután hatszor szólaltatták meg a góljelző dudákat. A sikerben nagy része volt Roberto Luongónak is, aki 38 védéssel zárta az estét.

A kanadaiak hatot rámoltak be a Chicagónak
Mindkét csapat vereséggel a háta mögött kezdett neki a mérkőzésnek, úgyhogy mindkét gárda előtt megnyílt a lehetőség a javításra. Az első harmad Canucks fölényt eredményezett, a kanadaiak harapósabban jöttek ki az öltözőből, igaz ez az eredményjelzőn nem igazán mutatkozott meg, mivel a 17-9-es lövésarány mellett 1-1 volt az eredmény. A második harmadban azonban áttört a gát – ironikus módon akkor, amikor a lövésekben elkezdett a hazai csapat dominálni – és a kanadaiak négy gólt is berámoltak Corey Crawfordnak, a Blackhawkstól csak egy szépítő gólra tellett Marcus Kruger részéről.
A 6-2-es végeredményt Henrik Sedin alakította ki az utolsó 20 percben, aki csapata ötödik emberelőnyös találatát jegyezte a mérkőzésen, hat lehetőségből. A túloldalt ezzel szemben a Chicago egy kétperces emberelőnyt sem tudott kihasználni, pedig nekik is adatott bőven lehetőség, szám szerint ötször, de ma nem voltak képesek túljárni Roberto Luongo eszén. Henrik Sedin 4 ponttal, fivére Daniel 3-mal tűnt ki a kanadaiak mezőnyéből, akiknél hat különböző játékos talált be.
A kanadaiak, ha kissé rapszodikus teljesítménnyel is, de kezdik feltornázni magukat a tabellán a borzalmas szezonrajtot követően, nyugaton már a tizedik helyet bitorolják, igaz ugyanannyi pontjuk van, mint a hetedik San Josénak. A Blackhawks két veresége ellenére is magabiztosan őrzi első helyét a központi divízióban, ugyanakkor az ilyen nagyarányú vereségeket a jövőben jobb lesz elkerülni a kellemesebb öltözői hangulat érdekében.

A játéknap másik érdekessége, hogy megszületett az új idény első edzőcseréje: a St. Louis Blues megvált Davis Payne-től, és a veteránnak számító Ken Hitchcock került a helyére, aki ezt megelőzően éppen a Blues csoportjában szereplő, és idén borzasztóan teljesítő Columbust vezényelte. A St. Louis 6-7-es mérlege nem a legrosszabb nyugaton, de mégis nagyok az elvárások a csapattal szemben a sok tehetséges fiatal és a harcedzett veteránok miatt, amit a korai edzőváltás is jól bizonyít. Valószínűleg Payne-t nemsokára követi Scott Arniel is a Kék Kabátosoktól, bár egyelőre még semmi biztosat nem hallani, hogy mire készülnek Columbusban.

NHL
32. játéknap
Carolina Hurricanes – Dallas Stars 2-5
Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 3-4 szétlövésekkel
New York Rangers – Winnipeg Jets 3-0
Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 2-6
Colorado Avalanche – Calgary Flames 1-2