La Liga

A Barcelona elnöke szerint 16 csapat elég lenne az élvonalba

  • VNA

Túl sok a húsz csapat a spanyol bajnokságban - erről nyilatkozott hétfőn az idén hazai porondon még veretlen Barcelona elnöke, Sandro Rosell.

A spanyol bajnokság címvédőjének számító Barcelona idén még veretlen ugyan a bajnokságban, de így is csak a második helyet foglalja el jelenleg a nagy rivális Real Madrid mögött. A vasárnapi pontvesztésével ismét lépéshátrányba kerülő katalán csapat elnöke, Sandro Rosell szerint nem kell húsz csapat a spanyol élvonalba. A zürichi „International Football Arena” nevű rendezvényen nyilatkozó 47 esztendős klubvezető szerint 16 csapat is bőven elegendő lenne a bajnokságba.

Sanro Rosell a bajnokság létszámcsökkentését tartaná jó dolognak
A klubelnök szerint az esetleges létszámcsökkentés a bajnokság izgalmasabbá tételéhez is hozzájárulhatna. A La Liga névre hallgató spanyol bajnokságot az utóbbi időszakban rendre a Real Madrid - Barcelona párharc jellemezte. Rosell szerint a kiegyensúlyozottabb bajnokság irányába mozdulhat el a pontvadászat akkor is, ha a televíziós közvetítési pénzeket is igazságosabban osztják el, amelyekből a kis csapatok is nagyobb arányban részesülhetnének. Jelenleg a két sztárcsapatnak külön TV-szerződése van, és ők ketten hozzávetőlegesen akkora összeget (kb. 300 millió euró) kapnak, mint a többi 18 élvonalbeli csapat. Rosell arról is beszélt, hogy ezen intézkedésekkel párhuzamosan a külföldi befektetők mozgásterét meg kellene próbálni csökkenteni a spanyol élvonalban.