Nemzetközi foci

Romário Rio de Janeiro polgármestere lenne

  • VNA

Politikai szerepvállalásban gondolkozik a brazilok világbajnok labdarúgója, Romário, aki a leendő olimpiai helyszín, Rio de Janeiro polgármestere lenne.

Nem aprózza el a dolgokat, mint ahogy a futballpályán sem tette. A politikai hadszintéren is a csúcsokra tör ugyanis Romário, az 1994-es labdarúgó világbajnokság egyik sztárja. Az egykori válogatott játékos ugyanis Rio de Janiero városának polgármestere szeretne lenni. „Egy hónappal ezelőtt még teljesen kizártnak tartottam a dolgot. Azóta viszont beszéltem pár emberrel és sokan azt tanácsolták nekem, hogy próbáljam meg, hiszen remek dolog lenne, ha én lehetnék a polgármester” - nyilatkozta a brazil O Globo című lapnak a most 45 esztendős Romário.

Romário már politikai karrierben gondolkozik
A politikai karrier persze még Brazíliában sem ennyire egyszerű. A Romário által „kinézett” PSB szocialista párt ugyanis már korábban kiállt egy jelölt - a jelenlegi polgármester - mellett. „Nincs esélye. Mi már egyértelműen Eduardo Paest támogatjuk” - nyilatkozta Alexandre Cardoso, a PSB-elnöke. Mindezek ellenére azonban Romário szeretne indulni a jövő évi választásokon. A máig népszerű futballista korábban rendre azzal tűnt ki, hogy élesen kritizálta a 2014-es labdarúgó világbajnokság riói előkészületeit. Mint ismeretes, a következő foci-vb döntőjét Rio de Janeiróban, a legendás Maracana stadionban rendezik majd meg.