La Liga előzetes

Ebéd helyett meccse lesz a Realnak, Sahin debütálhat

Ugyan szokatlan időpontban lép pályára a Real Madrid a Santiago Bernabéuban, de "álmosan" is kötelező begyűjtenie a három pontot a Levante-verő Osasuna ellen.

A Real nem hibázhat odahaza

Real Madrid - Osasuna 12.00 hatharom-tipp: 1
Tv: Sport2
José Mourinho együttese éppen aktuális ellenfelének köszönhetően immáron vezeti a spanyol bajnokságot, egy ponttal megelőzve a nagy rivális Barcelona csapatát. A fővárosiak közel két hónapja csúcsformában futballoznak, pontot utoljára szeptember 21-én a Racing Santander otthonában hagytak. Az azóta eltelt időszakban azonban megállíthatatlan a királyi gárda, hol Cristiano Ronaldo, hol pedig Gonzalo Higuaín tömi ki az ellenfeleket. Az Osasuna elleni mérkőzés előtt nem sok izgulnia valója akadhat egy madridi érzelmű szurkolóknak, de José Mourinho, tőle szokatlan módon meglehetősen óvatosan nyilatkozott. "Az Osasuna egy nagyon nehéz ellenfél lesz, mert most magabiztosak. Legyőzték a Levantét, amikor az vezette a tabellát" - mondta a portugál a klub honlapjának. "Tavaly sikerült itthon legyőznünk őket 1-0-ra, de Pamplonában ugyanígy kikaptunk. Nehéz mérkőzés lesz, úgy kell futballoznunk, mint legutóbb San Sebastiánban vagy Lyonban, szükségünk van a győzelemre" - adta ki az "ukázt" a portugál tréner.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hétvégén első ízben léphet pályára a Real Madridban a nyáron szerződtetett Nuri Sahin, akinek játékát Mourinho is megerősítette. Biztosan nem harcolhat társaival Kaká, akinek kisebb lábsérülése még mindig nem múlt el teljesen, így a brazil válogatott összetartását is kihagyja majd a hétvégén.

A két csapat eddig 33 alkalommal találkozott spanyol bajnokin, ezeken a mérkőzéseken 26 Real-győzelem mellett 2 Osasuna-siker született, öt döntetlen mellett. A madridiak javára szól az is, hogy idén hazai pályán ellentmondást nem tűrően szerepelnek, négy otthon lejátszott mérkőzésükön 17:5-ös gólkülönbséget és persze 12 pontot tudhatnak magukénak.