Serie A előzetes

A Milan megint tartalékos, a Napoli is kulcsembere nélkül várja a Juvét

A bajnokság legjobbjai lépnek pályára a Serie A 11. fordulójának vasárnapi mérkőzésein. Az első helyezett Juventus a hatodik Napolihoz látogat, a második Udinese az eddig magabiztos újoncot, a Sienát fogadja, a harmadik Lazio a Parmával játszik, a negyedik Milan pedig az idén szintén nem könnyen legyőzhető Cataniával.

AC Milan-Catania 15:00
Tv: Digi Sport
hatharom-tipp: 1
A Milan a bajnokságban egymás után négyszer győzött, és így a BL-meccseket is ideszámolva már hatmérkőzéses veretlenségi sorozatnál tart, de azért a képet egy kicsit árnyalja a fehérorosz BATE Boriszov elleni idegenbeli 1-1 a Bajnokok Ligájában. Ráadásul Massimo Allegrinek újra a sérülések okozhatnak gondot, hasonlóan a szezon elejéhez. A hosszú időre kidőlt Gattusóhoz és Flaminihez csatlakozott Antonio Cassano is, akin szívműtétet hajtottak végre a héten. Kisebb sérülések miatt valószínűleg nem fog játszani Nesta és Mexés a védelemben, valamint Pato a támadósorban. Ráadásul Boateng és Nocerino eltiltás miatt nem játszhatnak, így a középpálya az átlagot tekintve igencsak koros összeállításban (Ambrosini, van Bommel, Seedorf, Aquilani) fog felállni.

Az előző körben a Napolit legyőző Cataniából továbbra is a néhány hete már sérült Suazo, Llama és Pablo Álvarez fog kimaradni. A vendégek a Milan ellen legutóbb az 1962-63-as szezonban nyertek, és esélyesnek most sem tekinthetők. Ugyanakkor hat mérkőzés óta veretlenek, amire szintén az 1962-63-as idényben volt legutóbb példa.

Lazio-Parma 15:00
Tv: Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1
A Lazio nagy lendületet vett október elején, és immár hét mérkőzés óta veretlen, csütörtökön pedig az Európa Ligában is megszerezte az első győzelmét, ezzel esélyt adva magának a továbbjutásra. Ráadásul a keret is csaknem teljes, csak Mauri hiányzik Edy Reja együtteséből. A Parma ellen hazai pályán az előző öt meccsen nem kaptak gólt, a jelenlegi vendégek 11 találkozó óta nem bírtak a Sasokkal. Ebben a szezonban Giovincóék még nem játszottak döntetlent, és idegenben három vereségük mellett csak egyszer tudtak nyerni, igaz, a Napoli otthonában.

Udinese-Siena 15:00
hatharom-tipp: 1
Az Udinese még a második helyen áll, de a tavalyi negyedik helyezett lendülete elfogyni látszik. Két fordulóval ezelőtt elveszítették a veretlenségüket, csütörtökön pedig nagyon simán kikaptak az Atlético Madridtól az Európa Ligában. Igaz, a korábbi jó eredmények tudatában Francesco Guidolin igencsak tartalékosan küldte pályára a tanítványait, többek között Di Natale és Isla sem volt ott a kezdőben, előbbi a keretben sem. A bajnokin azonban várhatóan már mindketten játszani fognak, ez pedig hazai pályán mindenképp komoly előnyt jelent számukra az idegenben még nyeretlen Siena ellen.
A vendégeknél az alapemberek közül a középpályáról Vergassola hiányozhat, ott lesz azonban a csapatban a már hat gólnál tartó Calaió, aki az előző három fordulóban mindig eredményes volt, és ez összesen hét pontot ért a Sienának.

A Juventus egyedüli csapatként veretlenek a Seria A-ban
Napoli-Juventus 20:45 Digi Sport hatharom-tipp: 2 A nápolyiaknál Aronica Bayern elleni sérülése miatt Fernández újra szerepet kaphat a védelemben, ez pedig nem igazán jó jel a csapatnak. Ugyan két gólt is fejelt szabadrúgások után a bajoroknak a BL-ben, de Mario Gomez mindhárom góljában benne volt a katasztrofális helyezkedéseivel. Így tehát várható, hogy a Fiorentina és az Inter ellen önbizalmat gyűjtő és két-két találatot szerző Juventus ezúttal is eredményes lesz. Már csak a Zebrák veretlenek a Serie A-ban, vezetik is a tabellát, de a Napoli ellen a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésüket elvesztették, az előző szezonban ráadásul két meccsen öt gólt kaptak. De az egy más Juventus volt, ebben a szezonban mindössze kétszer találtak be ellenük idegenben, és az egyik az így is kikapó Inter volt.

További mérkőzések

Chievo-Fiorentina 15:00
hatharom-tipp: X
Cesena-Lecce 15:00
hatharom-tipp: 1
Atlanta-Cagliari 15:00
hatharom-tipp: 1
Genoa-Internazionale elmarad