NB I

Torghelle az utolsó utáni pillanatban mentett pontot a Honvédnak

A Budapest Honvéd hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott az újonc Péccsel az NB I 15. fordulójának szombati mérkőzésén. A Pécs a 36. percben egy kontrából vezetést szerzett, a Honvéd sokáig nem tudott mit kezdeni az újonc játékával, Mészáros Ferenc együttese már zsebben érezhette az egy pontot, de a sokadik helyzet egyenlítést hozott a kispestieknek a második félidő hosszabbításában.

Két jó formában lévő együttes mérkőzésével kezdődtek meg a szombati találkozók, hiszen a Honvéd pontot "csent" legutóbb a Debrecen otthonából, míg az újonc Pécs 3-1-re legyőzte hazai pályán a bajnokesélyes Győri ETO-t. A hazaiaknál akárcsak múlt héten, ezúttal is Sánta András helyettesítette a sérült Kemenes Szabolcsot, míg Mészáros Ferenc csapatában Regedei, Bajzát, Horváth és Nagy Olivér is egyszerre volt a pályán.

A hétfőn hajnalban elhunyt Albert Flórián emlékére ezen a hétvégén minden osztály bajnoki mérkőzései előtt egyperces gyászszünetet tartanak, így volt volt ez a Bozsik Stadionban is.

Alig telt el néhány másodperc a mérkőzésből, és kis híján megszerezte a vezetést a Honvéd: Torghelle harcosságának köszönhetően Danilo került ígéretes helyzetbe, de a góllövőlista éllovasa öt méterről az üres kapu fölé lőtt. Az 5. percben ismét Torghelle nevét jegyezhettük fel: Botis 40 méteres indításával remekül lépett ki a pécsi védők közül, majd mintegy 12 méterről egy pattanás után tüzelt kapura, de Dibusz bravúrral lábbal védett. Álmosan kezdett az újonc baranyai alakulat, de miután feleszmélt a kispesti napsütéses délutánban, kiegyenlítettebbé vált a játék. Egy kisebb üresjáratot követően a játékrész hajrájához érve újra nyomás alá helyezte a pécsiek védelmét a Honvéd, előbb Hajdú Norbert fejelt fölé, majd Danilo kisodródott lövését fogta magabiztosan Dibusz. A 36. percben egy bal oldali szöglet után csak a fiatal vendégkapuson múlt, hogy nem jutott előnyhöz a Honvéd, majd még ugyanebben minutumban jött az igazi meglepetést: vezetést szerzett a Pécs! Botis felszabadító ollózósát azonnal megkontrázta a PMFC: Horváth vezette rá a labdát Sántára, majd lepasszolta a mellette érkező Bajzátnak, aki egy csel után megszerezte szezonbeli negyedik találatát (0-1). Hiába játszott tehát fölényben, és alakított ki jóval több helyzetet a Budapest Honvéd, a szünetben mégis Mészáros Ferenc csapatának vezetésével vonultak pihenőre a csapatok.

Torghelle Sándor, a Budapest Honvéd magyar válogatott csatára
Fordulás után a csereként beállt Hidi Patrik egy sarokrúgás után teljesen egyedül fejelhetett kapura, de a fiatal játékost valószínűleg meglepte a nagy lehetőség, mert jócskán fölé bólintott. Nem sokkal később a szünetben Hajdút váltó Németh lőtt kapura 17 méterről, de - ha nem is sokkal - próbálkozása elkerülte a kaput, ahogy Hidi tekerése is. A 70. percben Danilo vezette a labdát a jobb oldalon, majd éles szögből kapura tűzte, Dibusz Dénes szögletre tolta azt. Pár perc múlva Hidi nem először egyenlíthetett volna, egy rövid felszabadítás után 18 méterről lőtt, Abass is beleért, a labda elsuhant a kapu jobb oldala mellett. A Pécs jól húzta az időt a hajrában, de végül ráfaragott a háromperces hosszabbításra, a Honvéd erőfeszítéseit végül siker koronázta: a 93. percben Németh Norbert lövését bravúrral védte Dibusz, de a kipattanót Torghelle bevarrta (1-1). A baranyaiak döbbenten álltak a pályán, de a második játékrészben mutatott játéka alapján megérdemelten szerzett egy pontot Supka Attila csapata.

OTP Bank Liga 15. forduló
Budapest Honvéd - Pécsi MFC 1-1 (0-1)
Bozsik Stadion 1500 néző V: Oláh
Bp.Honvéd: Sánta- Horváth, Botis, Debreceni, Novák- Marshall (Hidi, 45.) , Ivancsics,Hajdú (Németh, 45.), Abass (Tchami, 77.) - Danilo,Torghelle. Vezetőedző: Supka Attila
Pécs: Dibusz- Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Marovics (Nagy, 57.) - Regedei, Horváth Zs. )Andorka, 86.), Scepanovics, Zeljkovics- Nagy O., Bajzát (Gyánó, 91.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerző: Bajzát (37.), Torghelle (90+3.)