Serie A előzetes

A Roma újra Tottival próbálhatja meg, ami vele és nélküle sem ment

Szombat este két mérkőzést rendeznek a Serie A 11. fordulójában. A botladozó Roma az újonc, és még gyengébben teljesítő Novara otthonában játszik, a Palermo pedig a Bologna ellen biztosítaná be középmezőnybeli tagságát.

De Rossiék nem találják a győztes formát

Palermo-Bologna 18:00 TV:Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1
Hazai pályán eddig négyből négyet nyertek a rózsaszín-feketék, de a piros-kékek is több pontot szereztek eddig idegenben, mint a saját stadionjukban. Izgalmas meccsnek nézünk tehát elébe, főleg, hogy a Bologna négy fordulóval ezelőtti edzőváltása óta három mérkőzést nyert, és az előző körben már a csapat vezére, Marci Di Vaio is megszerezte az első gólját. A rutinos, előző szezonban 19 találatig jutó csatár teljesítménye idén is meghatározhatja a csapat eredményességét. A vendégeknél a védelemből Portanova eltiltott, Diamandi és Juan Cruz pedig sérülés miatt hagyhatják ki a mérkőzést. Hazai oldalon Pinilla szereplése kérdéses.

A Palermo az elmúlt években teljes mértékben uralta a két csapat párharcát, hét bajnokiból hatot a Rosanerók nyertek meg. Igaz, hogy a Bologna most két mérkőzést nyert egymás után, de hármas győzelmi sorozatot legutóbb 2005-ben tudott összehozni az együttes.


Novara-Roma 20:45 TV:Digi Sport hatharom-tipp: X Az újonc vezetőedzője, Alessio Tesser a hosszú időre kidőlt fiatal kapus, Ujkani kivételével a teljes keretére számíthat, és várhatóan a Farkasok mestere, Luis Enrique is újra nevezheti a csapatkapitányt, Francesco Tottit. Az nem valószínű, hogy a falkavezér a kezdőbe kerül, de a padra talán már leülhet. Kérdés, hogy ez hasznos lesz-e a csapatnak. A bajnokság első fordulóiban ugyanis épp Totti tűnt a Roma kissé barcelonás játéka legfőbb gátjának. A 10-es a Lazio elleni városi derbin már csak néző lehetett, az első félidőben sokkal jobban is játszott az együttese, mint korábban vele, de hibásnak bizonyult a taktika, amely szerint 1-0-s előnyből megpróbálták kibekkelni a meccset a Kloséval és Cissével megerősített Sasok ellen. A derbi óta a Roma három mérkőzést játszott le, amelyekből kettőt elveszített, azaz már kijelenthetjük, hogy ami Tottival nem ment, az nélküle még annyira sem. Kérdés, hogy Luis Enrique meddig kísérletezhet...

A Novara ellen kötelező lenne begyűjteni a három pontot a bordó-sárgáknak, ha akarnak még valamit ebben az idényben, de az újonc otthonában egyáltalán nem mehetnek biztosra. Igaz, hogy a kiscsapat kapta eddig a legtöbb (17) gólt az idényben, de eggyel már többet (12) lőtt, mint ellenfele. Hazai pályán ráadásul négyből csak egy találkozót veszített el két döntetlen és egy győzelem mellett.