Úszás

Thorpe és Trickett sikeres visszatérése Szingapúrban

  • VNA

A londoni olimpia közeledtével a nemzetközi úszóvilág kíváncsian várta a két ausztrál olimpiai bajnok, Ian Thorpe és Lisbeth Trickett szingapúri visszatérését.

Bár előzetesen óvatosan nyilatkozott a visszatérés kapcsán, mégis sikeresen debütált újra a nemzetközi mezőnyben Ian Thorpe az ausztrálok ötszörös olimpiai bajnok úszója. Az öt év kihagyás után most visszatérő versenyző Szingapúrban a rövidpályás Világkupa sorozat versenyén a 100 méteres vegyes úszás előfutamában a második helyen végzett (56,74) és hatodik legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe. „Tényleg boldog vagyok, hogy így sikerült. Egy kicsit ideges voltam a verseny előtt és igazából nem is nagyon emlékszem már a futamra, csak annyi maradt meg, hogy elrajtoltunk és a célba csaptam” - nyilatkozta a 29 esztendős úszó, aki - ezt is kiszámolták… - 2099 nap kihagyás után vett részt ismét hivatalos úszóversenyen.

Ian Thorpe 2099 nap után tért vissza nemzetközi úszómezőnybe
A tizenegyszeres világbajnok ugyan másfél másodperccel volt lassabb, mint a legjobb időt produkáló osztrák Markus Rogan (55,25), de így is örül, hogy elsőre sikerült ilyen jól úsznia egy olyan számban (100 vegyes), amit csak rövidpályán úsznak és amiben 12 éves korában versenyzett utoljára. „Jó, hogy vége ennek a versenynek és most már kisebb lesz rajtam a nyomás. Most majd többet fogok tudni arra koncentrálni, hogy a technikámat javítsam” - nyilatkozta a szingapúri hétvégén még a 100 méteres pillangóúszásban és 50 méter gyorson is indulást tervező Thorpe.

Egy másik olimpiai bajnok ausztrál úszó is itt tért vissza a nemzetközi mezőnybe, igaz Lisbeth Trickett „csak” 2009 decembere óta nem indult versenyeken. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő ugyan a sanghaji vb-re még nem tudott szintet úszni, most azonban a 100 méteres pillangóúszásban (58,39) és az 50 méteres gyorsúszásban (25,09) elért idejével is bejutott a döntőbe.