Bundesliga előzetes

Stieberék Hajnal Tamás Stuttgartja ellen nyernének újra

A Mainz a VfB Stuttgart ellen törné meg nyeretlenségi szériáját a Bundesliga 12. fordulójának pénteki játéknapján.

A Mainznak mindenképpen nyernie kell - Fotó: AFP

Nem, nem és nem! A legutóbbi fordulóban sem tudott három pontot szerezni a Mainz, amely továbbra is pocsék formában van a Bundesligában. A 11. fordulóban hazai pályán szenvedtek vereséget a Werder Brementől, most ismét saját közönségük előtt bizonyíthatnak. Ellenfelük az a VfB Stuttgart lesz, amely múlt hétvégén pontot rabolt a címvédő Borussia Dortmundtól, méghozzá kifejezetten jó játékkal.

Hajnal Tamásék jelenleg a 6. helyen állnak, ahol ha megkapaszkodnának, akkor jövőre az Európa Liga-selejtezőjében indulhatnának. A Mainz ugyanakkor a remek rajtot követően már csak egy hellyel áll a kiesést jelentő 16. pozíció előtt, így létszükséglet Stieber Zoltánék számára a három pont.

Bundesliga 12.forduló
Mainz-VfB Stuttgart 20.30 hathárom-tipp: 2
eurosport-tipp: 2
"Kell számunkra az az átkozott győzelem! Az eredményeink eddig nem túl jók, de nem lehet összeomlásról sem beszélni. A VfB egy rendkívül erős ellenfél, amely sokat fut, és előrejátékban nagyon erős. Érdekes meccsre számítok, de itthon kell tartanunk a három pontot. A hangulat a Werder ellen is kiváló volt, ami sokat segített nekünk" - nyilatkozta Thomas Tuchel, a mainzi szakvezető.

A vendégek vezetőedzője, Bruno Labbadia úgy véli, a BVB elleni 1-1-es döntetlen ösztönző lehet számukra a Mainz elleni meccs előtt.

"A Mainz jó futballt játszik, de gyakran ez nem jár együtt a győzelemmel. Örülök neki, hogy az új stadionjukban játszhatunk, ahol feltehetően jó hangulat lesz. A Dortmund ellenihez képest a felállásunk nem fog nagyon változni, de lehetnek új emberek benne. Cacautól azt várom, hogy újra vezesse a csapatot, a BVB ellen különösen az első félidőben játszott nagyon jól, amikor meg tudta tartani elől a labdákat. Tudjuk, hogy bárkit nehéz megvernünk, ezért 100 százalékot kell adnunk" - jegyezte meg a VfB mestere.

Az előzetes felállások szerint Hajnal Tamás kezdő lesz a vendégeknél, míg a Mainzban Stieber Zoltán a kispadon kap helyet.