Európa Liga

Végig védekezve is továbbjutott az Athletic Bilbao - videó

Idegenben tudott nyerni az Athletic Bilbao, hazai pályán pedig a Paris Saint-Germain az Európa Liga F csoportjában, és ezzel eldőlt, hogy a baszkok továbbjutottak a legjobb 32 közé.

Herrera örül a góljának a Salzburg-Athletic Bilbao Európa Liga-mérkőzésen 2011 novemberében

Salzburgban az Athletic Bilbaónak nem sok köze volt a mérkőzéshez, csak épp megnyerte azt. Az első és a második félidőben is jóval többet birtokolta az osztrák csapat a labdát, rengetegszer oda is kerültek a baszkok tizenhatosának környékére, még veszélyes helyzeteik is voltak, csak épp a kaput alig találták el. A ritka alkalmakkor, amikor igen, akkor is a helyén volt Iraizoz.

Így a Bilbaótól az is elég volt, hogy a 37. percben egy pontatlan passzal elrontott kontra végén Muniain a bal oldalról befelé cselezett, majd kiugratta a védők közül Ander Herrerát, aki higgadtan lőtt a jobb alsóba. (0-1) Llorentéék a győzelemmel tovább is jutottak a csoportjukból, hiszen az egymás elleni eredmények miatt a Salzburg már semmiképp nem előzheti meg őket a csoportban.

A PSG-Slovan meccsen Pastore második félidőben született góljával győztek a franciák, akik így hárompontos előnybe kerültek a Salzburg előtt, és eldöntötték azt is, hogy a szlovák együttes már nem juthat tovább.